Witam jutro jadę po 7er http://allegro.pl/bmw-e32-740-93r-se...083444113.html mam nadzieje ,że to będzie ta jedyna .Może ktoś zna to autko będę wdzięczny za wszelkie opinie
Wersja do druku
Witam jutro jadę po 7er http://allegro.pl/bmw-e32-740-93r-se...083444113.html mam nadzieje ,że to będzie ta jedyna .Może ktoś zna to autko będę wdzięczny za wszelkie opinie
tyle kazy za tak zmeczone siedzienia
żeby to była ta jedyna to naszykuj sporo siankop bo wygląda na zwykłego trupla
Jak tylko chodzi okej to dobra kasa i ładne bmw siedzenia wyglądają fatalnie ale dlatego że sa jasne myślę że w rzeczywistosci nie są takie złe pod względem uszkodzeń i że większość brzydoty zniknie po umalowaniu
Na pierwszy rzut oka jednak widzę kilka braków i niedociągnięć.
Gdybym miał wybierać z alledrogo to bym się mocno zastanawiał nad tą http://allegro.pl/bmw-730ia-v8-piekn...062443008.html Jest piękna, fajny silnik no i wiadoma historia auta bo naszego forumowego kolegi :) Chyba, że zależy Ci na 740... A szukałeś na tablica.pl i gumtree.pl ?? Tam też są ciekawe egzemplarze ;)
TA v8 ładna to fakt tylko nie ten budżet
Przepraszam, a co w tym silniku fajnego? Pomijając dźwięk i widlasty układ cylindrów. Koszty serwisu? Awaryjność? Spalanie? A może osiągi?
Ta 740 to Individual z czarnym sufitem i siedzeniami z pipe'ingiem, czyli jedna z niewielu i choćby dlatego warto się jej bliżej przyjrzeć. Opcja S774 INDIVIDUALSERIE 93 JAPAN na pewno do odnalezienia w VINie.
Jeśli szukałbym E32 za taką kasę to ta http://allegro.pl/bmw-730ia-v8-piekn...062443008.html byłaby pierwszą jaką bym oglądał.
Doinwestowana ? fani marki wiedzą co znaczy ,,doinwestować ,, a to jest poprostu ,delikatnie mówiąc autko zaniedbaneCytat:
Zamieszczone przez Witam jutro jadę po 7er [url
Owszem auto jest zapuszczone ale nic nie zmieni faktu że to jest Indyvidual pełną gębą. Utargować jak najwięcej i brać a zapewne da się coś utargować, gdyż nie pierwszy raz to auto pokazało się na allegro.
Mam pytanie kolego na co zwrócić uwagę w szczególności przy tym silniku i skrzyni
Skrzynia to wiadomo trzeba patrzeć jak zmienia biegi i najlepiej jest podjechać gdzieś na jakąś pochyłość i wrzucić P. Jeśli auto będzie stało w miejscu to OK a jeśli zacznie się staczać to oznacza rychły remont skrzyni.
Co do silnika to jak zwykle kopcenie z rury, praca na biegu jałowym itd. Najlepiej byłoby zmierzyć ciśnienie na wszystkich garkach :-) Wiadomo nie ma co sie spodziewać przysłowiowej Igły ale za trupa też nie ma co płacić kroci.
Ok będę miał na uwadze zabieram Gutmana to się w kompa wepnę
Poprosić sprzedającego aby silnik był zimny na Twój przyjazd, sprawdzić olej i po pierwszym odpaleniu słuchać obrotów, czy trzęsie budą bardzo. Jeżeli chodzi o silnik to wiele więcej nie da się wyczarować, poza innymi oczywistymi rzeczami. Jeżeli masz czas i umiejętności to wyjąć świece i zobaczyć ile w nich oleju. Skrzynia : wyciek z miski od spodu, i jak zmienia biegi w różnym stylu jazdy, awaryjne hamowanie przeprowadzić - a nóż szarpnie, może coś innego wyjdzie. Pompa wspomagania i półosie ( a nóż były z niej kiedyś 2 bawarki) : maksymalnie skręcić w jedną bądź drugą stronę na postoju. Auto przy kick downie powinno mocno wcisnąć w fotel ;] Blacha : doły drzwi od wewnątrz, wlew paliwa, błotniki. Warto pobawić się skrzynią na postoju po rozgrzaniu i sprawdzaniu po kolei wszystkich opcji. W ten sposób powinno się zejść poniżej 7k za tę sztukę.
Po rozgrzaniu silnika posłuchaj też czy nie słychać z silnika "cykania" lub jak kto woli delikatnego klekotania, czyli objawów uszkodzonych "szklanek" - częstej usterki M60. Zapytaj jaki olej zalewany był. Jeśli minerał to mina.
P.S. Jeśli silnik nie będzie rażąco nierówno pracował to się nie przejmuj - idealnie i równo pracujące M60/62 to jak białe kruki i zazwyczaj siedzą w egzemplarzach, które nie mieszczą się w ramach Twojego budżetu (wnioskując po cenie tego egzemplarza) ;)
Za tę kasę to igły spodziewać się nie ma co ale jak Tuczi powiedział warto sie temu egzemplarzowi bliżej przypatrzyć...można chyba wyprowadzic ją na ludzi...Pozdrawiam.
Gość mówił że pracuje równo i jeśli chodzi o skrzynie to przy 220 zmienia na 5 i że po odpaleniu potrafi zgasnąć więc kupił komputer do skrzyni i daje go do auta
Co ma gaśniecie do skrzyni? I zmiana kompa od skrzyni to 5min także pozostaje pytanie dlaczego sam tego nie zrobil i nie wyeliminował usterki?
Całkiem ciekawe e32 ,niepełny shadow ,ale do zmiany :)
Ja bym dokłądnie pooglądał i brał ,fajny kolor , środek do uratowania :)
Tak jak chłopaki piszą, obadaj ją pod kątem mechaniki i jeśli będzie OK to bierz, za fajna opcja żeby ja odpuścić z powodu pierdół jak np. wytyrany fotel.
Ładny indyvidual, jak nie będzie mechanicznie śmietnikiem to targować się i brać.
Elvis, jest półszadoł bo jest S774 ;D
~ wysłane poprzez Tapatalk
Haha panowie jak czytam pierwsze posty z tego tematu to nie mogę powstrzymać się od śmiechu, odradzacie chłopakowi 20-letni samochód bo ma przetarte fotele? Ma o nim zapomnieć na wejściu mimo tego że to 740 w indywidualu których jest jak na lekarstwo? Proszę was ludzie...
Jeśli technicznie jest ok - bierz, a fotele sobie ogarniesz za grosze.
jestem za,czekamy na nowy temat lub kontynuacje czy kupione..
Gaśnięcie w Automacie przy wbijaniu na bieg to zwyczajnie może być wina sondy lambda.
tak tak najprościej kupić trupa bo ma mase fajnych opcji a potem reanimacja tych opcji załatwi skutecznie właściciela albo jak jeden mój znajomy z e-39 bedzie sie fajnie wymieniac ile to mam opcji a że 50% nie działa to kij
A sorry jak fotele z dziurami nie robia na tobie wrażenia to spoko ile ma ten samochód, że tak wyglądają 700-900 tysięcy wiesz jak wtedy wyjechana jest cała buda zawias itp?????????
Każdy kupuje co chce ale ja po prostu odradzam bo kupić minę łatwo, a odrestaurować ją to majątek niestety. Ja wolałbym zadbanego golasa jak dopasionego trupa.
Niech obejrzy nie wiadomo jaki to ma rzeczywisty stan i jak jeździ, może tylko jakiś flejtuch tym jeździł dlatego zmasakrował fotele. Ale to tylko w tym pozytywnym scenariuszu który nie ma duzych szans.
Fotele zawsze można zreanimować. Ważne by motor i układ jezdny był zdrowy i oczywiście brak rudej
Panowie, mam wrażenie że czytamy inne posty albo wy czytacie je od prawej do lewej albo od końca do początku... :faint: Kto mówił o kupnie? Mówimy że egzemplarz na pewno jest WART ZAINTERESOWANIA właśnie ze względu na opcje, a nie za WSZELKĄ CENĘ. Jeśli jest to trup to trzeba poczekać aż cena spadnie do 5 tys i brać na graty. Ale najpierw trzeba go sprawdzić, pomacać przejechać się etc. ;)
Są duże szanse, że jednak taki trup to nie był, bo ogłoszenie znikło, no chyba że bardzo był napalony, a wczoraj pisał że dzisiaj po nią jedzie.
Dokładnie. Aukcja zakończona. Być może mechanicznie nie jest z nią tak źle. Choć tak zużytych foteli to już dawno nie widziałem....
ona po za fotelami tez dobrze nie wygląda ona w zasadzie ani ładna z wierzchu ani w środku ani zadbana mechanicznie a jak przy 220 skrzynia wrzca 5 to albo oleś tym autem nigdy nie jechał albo skrzynia też umiera.
Ja w zasadzie plusów w tym aucie nie widzę to juz lepiej poczekać aż stanieje i przełożyć wypas w cos lepszego zwłaszcza, że sorry jak włascicielowi ta skóra nie rpzeszkadza to dam sobie obciąć noge za to, że rdza czy defekty mechaniczne tymabrdziej go nie ruszają bo mi by było taki samochód jak ten na aukcje wystawić po prostu WSTYD.
Dobrze powiedziane :smile:
Chyba nie chodzi o to, że trup i śmietnik.... Ale sprzęt jest najnormalniej w świecie zaniedbany i tyle...