http://moto.allegro.pl/tunning-528i-...913994384.html
Wersja do druku
ciekawe czy e65 też zrobi dla siebie w podobny sposób?
Wieś tańczy i śpiewa :bounce:
Kierownice też zepsuli
Taki wstyd i to Polacy :( ale widze ze na allegrosz nie znajde ładnej 540 :(
No no , nie powiem poniosła kogoś fantazja ;). Szkoda tej e65..
OŁ SIET !
Tak to już jest jak chłopaki się przesiadają z calibry do bumiera...
Chłop z calibry wyjdzie, ale calibra z chłopa ni hu hu...
Każde 10 letnie dziecko chciałoby mieć plakat z taką e39.
Tak się składa że przez 9 lat byłem właścicielem calibry i jakoś daleko jej do wiochy (a wyposażona jest lepiej niż 80% e38 tutaj) więc wypraszam sobie tego typu szufladkowanie.
I teraz mam problem sprzedać calibrę bo ktoś wyrobił taką a nie inną opinię na jej temat na podstawie strupów jakie jeżdżą po miastach i tekstów tego typu.
Najgorsze jest to że jeśli postanowię sprzedać swoje e38 ( i pewnie do tego czasu będzie tak samo doinwestowane jak była calibra) to będę miał ten sam problem bo bmw też słynie z dresowozu czy tam łysowozu.
Co jak co, ale spodziewałem się na tym forum większej dojrzałości..
Jak dla mnie Calibra ,to jeden z najlepszych OPLI , gdybym mógł gdzieś wyrwać jakąś w oryginalnym stanie to bym się nie zastanawiał, nie przejmuj się bartolo :)
Miałem 8 lat temu Calibre, pełen oryginał, motor C20XE z napędem 4x4. Ogólnie ogień i wyposażenie też kosmiczne jak na Opla, świetne auto choć to w sumie Vectra A. W prowadzeniu bardzo przyjemne, czasem żałuję, że sprzedałem, gdyby finanse pozwoliły to bym sobie znowu kupił. :target:
Wszyscy sie śmieją z calibry a szkoda bo jest auto najbardziej aerodynamiczne tamtych lat
http://www.youtube.com/watch?v=Euhs2QaQMpE dla nie do wiarków :D
Nie ma jej tutaj, wystawiam ją na alledrogo :)
Ja chce sprzedać odmłodzoną serię z wyposażeniem jakiego nie można spotkać w calibrach typu multifynkcyjna kierownica, podświetlanie klamek, webasto, klimatronik.
I sie nie da - takie czasy panowie :)
Autkiem faktycznie jeździ się fajnie, mi się nią jeździło rewelacyjnie. Jeździłem przez 9 lat i przez 9 lat inwestowałem. Niestety nie stac mnie na utrzymanie siódemki i calibry a jak ma stać to tylko podupadnie.
Nie ma sprawy:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2949829546
To link do ogłoszenia. Troszkę mało zdjęć bo e38 znalazłem i kupiłem z dnia na dzień po czym spadł śnieg i ciężko porobić jakieś fajne foty...
Tak oglądałem ja :) jest bardzo zadbana i bardzo ładna bez wiochy
Stąd zaznaczone że odmłodzona ( oryginalne lampy nie świecą, tylne oryginalne są wraz z samochodem w kartoniku).
W 100% oryginalna calibra jest mocno przestarzała i niestety nie nadaje się do użytku (choćby dla tego że nocą nic nie widać).
Nowych lamp niemożna kupić w ASO ??
Można też oddać ori lampy do regeneracji.
Z tym modelem jest jak z e36 ich kierowcy doprowadzili te auta do skraju tuningu , zwieśniaczenia i cholera wie czego jeszcze a szkoda są jednostki na które warto zwrócić uwagę i na ich właścicieli co wkładają w nie serce i ogrom pracy.
Wierz mi że próbowałem :)
Właściwie przeszedłem wszystkie opcje:
1. regeneracja
2. zamiana soczewek na H7 zaadaptowanych z mercedesa/audi
3. xenon + spełnienie warunków zby było "prawie" legalnie :)
Żadna prócz trzeciej opcji nie dawała odpowiedniego światła. E38 na H1 świeci jak calibra na xenonie :)
Lampy bardzo łatwo samemu doprowadzić do stanu z przed lat .
Oj nie życzę nawet wrogowi ;)
Poza tym oryginały zachowane i oddac mogę gratis razem z autem ( wszystko, włącznie z oryginalną nagrzewnicą, panelem manualnej klimy itp) ;)
Cała jaskinia maneli:rolleyes:
I nie tylko :) Chociaż w sumie brakuje szmacianej tapicerki na jakiej przyjechałem autem z dojczów :)
Sorry ale za lusterka to należy się karny kut... z resztą nie tylko za lusterka.
To Ci się tylko tak zdaje, są samochody w których kierunkowskazy przednie są tak skonstruowane że nie widać ich już podkątem 35%. Ile razy mi się zdarzyło że mało ktoś we mnie nie wjechał gdy skręcałem w lewo a z tej samej drogi ktoś w tym samym czasie ruszał na wprost. Teraz to się jakoś nie zdarza :)
A co do "relingów dachowych" to też się mylicie - to oryginalny bagażnik GM dedykowany do opel calibra. Nie rozumiem co w nim nieoryginalnego :)
Niestety każde auto ma jakieś minusy, calibra ma ich wiele - częśc z nich usunąłem (nie ocynkowałem tylko blachy ;) )
Dla mnie odmłodzenie auta to nie tylko nowy lakier ale dostosowanie do obecnych warunków i wymagań (jak webasto, klimatronik).
Choooociaż - powtórzę się ale lusterka oryginalne tez nadal są więc auto można sobie zażyczyć i będzie w 99,99% oryginalne - chociaż powrót do seryjnych nawiewów to by była jakaś masakra :)
Trzymam to wszystko bo miałem w planach zarejestrować jako oldsmobile kiedyś. Plany się niestety pozmieniały - chcąc niechcąc :(
Wybacz kolego ale błędnie odczytałem Twój wcześniejszy post z którego wywnioskowałem, że posiadasz klasyczną, zadbaną Calibre. Z tego co zobaczyłem na zdjęciach wyciągnąłem krótki wniosek - kosmicznie komiczny agro tuning. Mnie nie interesuje jaki kąt widzenia ma kierunkowskaz, a już tłumaczenie, że Ci ktoś wyjechał albo przejechał ma się jak piernik do wiatraka. Auto produkowane w 1991 po 20 latach powinno wyglądać jak auto wyprodukowane w 1991 roku - tak ja podchodzę do tematu, nazwijmy to, starszych aut. Możliwe jednak, że będą kręcić 5 część powrotu do przyszłości i wtedy jest szansa na główną rolę. Bez urazy, bo to nic osobistego, dla mnie to auto i dodatki to jakiś absurd. :piwo_sok:
Do jasnej anielki bo przeklinać nie mogę to jest według was wiejski tuning ! ? ta calibra ? bo ma inne lampy alumy i blęde na szybie ? co sie ludzie z wami dzieje ! jak bym miał luźne 9 koła to bym z palcem w nosie ja kupił przeraza mnie to ze ktoś ma swój styl swój gust i trzeba to szanować prawda ? http://hordeofwolves.free.fr/gal/mag...ra%20large.JPG to jest wiejska Calibra !
Uściślając calibra była produkowana od 1998 roku a jego premiera w 1999 ( koneser-czepialski powinien chyba takie rzeczy wiedzieć ).
Jeśli chodzi o odbieganie od oryginału - zaznaczałem wielokrotnie że ten samochód może być w każdej chwili oryginałem.
Zaś o agro-tuningu to chyba masz bardzo słabe pojęcie. Może warto się zapoznać zanim się zacznie komentować.
Temat o e39 .Więc niema co soobie ciśnienia podnosić (bo już 4 stronka leci) ;D
Owszem pomyliło: 1988, premiera 1989 :) Dzieki za sprostowanie :)
tequila: kwestia ilości wypitego piwa - to tylko literówka :)