Witam.
Jak w temacie, mam problem z ogrzewaniem auta tzn. leci z nawiewu tylko zimne powietrze.
Co mam zrobić?
Pomóżcie!!!
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam.
Jak w temacie, mam problem z ogrzewaniem auta tzn. leci z nawiewu tylko zimne powietrze.
Co mam zrobić?
Pomóżcie!!!
Pozdrawiam
Z tego opisu można doradzić tylko jedno ,nastaw na pokrętle wyższą temperaturę ;)
a tak na serio zacznij od odpowietrzenia układu ,opisz co się dzieje z temperaturą silnika ,nikt tu nie jest jasnowidzem
Wskazówka temp. silnika po ok. 5 min. pionowo.
Jak odpowietrzyć układ?
witkaCytat:
Zamieszczone przez MJ006
na obudowie termostatu jest śruba odpowietrzająca,resztę znajdziesz na forum,co do ogrzewania to prawdopodobnie elektrozaworki się zawiesiły lub są nie drożne
http://twrite.org/shogunnew/fixes/cl...e_Water_Valves
dzięki
Jutro spróbuję ;D :D
Pozdr.
A ja wiem co Cie boli
- to w e32 objaw jak masz zapieprzony syfem filtr kabinowy - wymień go i powinno wszystko normalnie hulać.Cytat:
Zamieszczone przez MJ006
z całym szacunem ale co ma filtr do ciepłego powietrza,przy słabym nawiewie lub braku O.K ale co do temperatury to chyba się zapędziłeśCytat:
Zamieszczone przez Hubertus7er
Przy okazji sprawdź czy pompka w ogóle chodzi
a żebyś się nie zdziwił :D - właśnie to ciekawe, ale ... się przekonałem kiedyś na moim aucie świeżo po kupnie (ileż tam było syfu 8/ ) i u znajomego też to samo ... więc potwierdzam że w/w komentarz świadomie napisałem :cool:Cytat:
Zamieszczone przez siudema
Na chłodnym powietrzu mocniej dmucha - i pewnie dla tego przez zapchany filtr coś daje radę przewiewać
Mogę tylko potwierdzić, że zapchany mikrofiltr potrafi skutecznie zablokować ogrzewanie.Cytat:
Zamieszczone przez siudema
Tak czy siak u mnie mikro filtra brak ;D ;D ;D