Witam, mam pytanko do fachowcow.
Mam luzy na gumach na drazku kierowniczym srodkowym, czy jest mozliwosc wymiany samych czesci metalowo gumowch, czy trzeba wymienic caly drazek srodkowy?
Dzieki z gory.
Wersja do druku
Witam, mam pytanko do fachowcow.
Mam luzy na gumach na drazku kierowniczym srodkowym, czy jest mozliwosc wymiany samych czesci metalowo gumowch, czy trzeba wymienic caly drazek srodkowy?
Dzieki z gory.
Jest mozliwość wymiany samych przegubów, ale sam sobie tego nie zmienisz - robia to wyspecjalizowane warsztaty
A czy wymieniać drążek czy naprawiać? Ile osób tyle opinii ;)
Thx Sylwek, ale czy jest mozliwosc np na prasie hydraulicznej zdjac stare elementy metalowo-gumowe i czy mozna dokupic nowe... nie inwestujac w caly drazek srokowy?
Na drążku środkowym nie ma tulei gumowo metalowych a dwóch przegubów sam nie wymienisz,tylko wyspecjalizowane warsztaty mogą tego się podjąć.
a jaka cena za regeneracje? Ja mam 3 takie rozwalone drążki :))Cytat:
Zamieszczone przez marek1132
Kolekcjonuje je bo szkoda wyrzucać złomu ;)
Kiedyś był gość z Oleśnicy który sprzedawał drążki środkowe bardzo tanio, za 85 pln chyba... nie były to jakieś zregenerowane? :)
Pozdrawiam
okazja za nowego myle :
http://www.allegro.pl/item949625708_...e_bmw_e32.html
Ja bym na tym nie oszczędzał. układ kierowniczy jednak jest bardzo ważny. Wole nowe części.
Jeśli chodzi o koszt regeneracji to ponad 100zł,w Częstochowie jest jeden dobry sprawdzony zakład (choć pewnie jest więcej).
Jezeli nowy kosztuje 200zl, a regeneracja starego ponad 100z, to chyba nie ma nad czym sie nawet zastanawiac tylko brac nowy,ale to tylko moje zdanie
Dobry kosztuje 480~500 ale każdemu wedle upodobań.
Porownanie tyczylo sie tego z tymJezeli chodzi o mnie osobiscie preferuje nowe czesci w orginale.Cytat:
Zamieszczone przez marek1132