Re: castrol magnatec 10w/40
Cytat:
Zamieszczone przez MCGUMA
Jestem troszku już zmieszany,bo jedni są za,inni na nie
Mam dojście do tegoż oleju w dobrej cenie i się zastanawiam...
Chce to zalać do mojej e30 m50b25tu,teraz motul 10w/40???Kiedyś zalewałem ten olej do Toyoty Celicy i chodziła jak zegarek,silnik 2.0 16v z turbo 204hp.W BMW nie wiem jak ta oliwa się sprawuje?
Wszystkie Oleje są dobre do póki nie spróbujesz Motul lub Liqui Moly z tym, że ceny tego drugiego powalają :(
Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Wszystkie Oleje są dobre do póki nie spróbujesz Motul lub Liqui Moly z tym, że ceny tego drugiego powalają :(
Rozwiń troche - Liqui Moly znam tylko od strony teoretycznej (opisy, opisy testów), ale chciałbym zweryfikować to z wyjaśnieniem (mini wykładem) kogoś, kto tym zalewa swoje auto.
Cytat:
Zamieszczone przez Hubertus7er
Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Rozwiń troche - Liqui Moly znam tylko od strony teoretycznej (opisy, opisy testów), ale chciałbym zweryfikować to z wyjaśnieniem (mini wykładem) kogoś, kto tym zalewa swoje auto.
Osobiście nie lałem bo za drogi na moją kieszeń, wymieniam olej 2 do 3 razy do roku więc...
Ale słyszałem o nim bardzo dobre rzeczy, testowałem inną chemię tej marki i zawsze były to doskonałe środki.
Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Dużo lepszych słów słyszałem o Valvoline i teraz go wypróbuję
Valvoline to tak jak seria v300 od Motul przeznaczona do mocnych aut. Kolega zmienił go na Motula w aucie Citroen Xara VTS, silniki naturalnie zjadają olej, po zmianie na Motula stwierdził, że jakościowo niemal to samo na plus dla Motula ale przede wszystkim przestał mu go tyle "zjadać".
Dla czego opisuje tą jednostkę napędową? To niezwykły silnik. Jest to najmocniejszy silnik 2 litrowy, nieuturbiony na świecie! I przede wszystkim baza dla silników WRC, kręci się bardzo mocno i na prawdę robi wrażenie ta cytrynka, powiem szczerze, że to najlepsze małe auto jakim się mogłem pokulać ;D
Ogólnie ziomek jest maniakiem WRC i tego auta, wiem, że jak on coś testuje to robi to solidnie :)