koledzy mam takie pytanko czym moga sie roznic glowicam30b35 z roku86 czarna pokrywa zaworow a glowcia m30b35 91 r koloru aluminium??? nie ma to wplywu oprucz kolorow pokryw?? bo gdziezs widzialem glowice z 85 a 91 i byly rozne
Wersja do druku
koledzy mam takie pytanko czym moga sie roznic glowicam30b35 z roku86 czarna pokrywa zaworow a glowcia m30b35 91 r koloru aluminium??? nie ma to wplywu oprucz kolorow pokryw?? bo gdziezs widzialem glowice z 85 a 91 i byly rozne
Wg mojej wiedzy g³owice s± inne - ró¿ni± siê komor± spalania (inne t³oki). Numery czê¶ci te¿ s± inne. Przerabia³em to w E23 dawno temu.
Ale g³owy za to nie dam, bo g³owic w 85 ( e23/24) by³o przynajmniej 3 rodzaje, wiêc ró¿nie mo¿e byæ z kompatybilno¶ci± (mog± ró¿niæ siê minimalnie komor± spalania, ale mog± pasowaæ - wiêc przy okazji mo¿e udaæ siê zwiêkszyæ stopieñ sprê¿ania).
widzialem owe glowice na ktoryms forum i ruznia sie komora spalania ale nie bylem pewny czy to od pokrywy zawor zalezy a takie pytanie czy spasuje mi na blok po 90r bo mam auto z 1991roku
Musia³by¶ sobie porównaæ jeszcze wszystkie kana³y olejowe i wodne czy s± w tych samych miejscach,je¶i tak to zak³adaj,ostatni powa¿niejszy"lifting" silnika m30 zosta³ wprowadzony w sierpniu 87 roku,w pó¼niejszym terminie wprowadzono jeszcze elektroniczn± przepustnicê (EML).By³y to m.in wiêksze kana³y dolotowe,kana³y wodne,wiêksze zawory ss±ce,zmienione t³oki i komora spalania(stopieñ sprê¿ania 9:1,nie jak wcze¶niej 10:1) itd.Kolor pokrywy zaworów raczej nie ma nic do tego,nawet w starszych m30 by³a nie lakierowana (go³e aluminium),a to ¿e by³a czarna to tylko kaprys poprzedniego w³a¶ciciela ;)
G³owice M30 "na star± mod³e" maj± z ty³u króciec zapewniaj±cy obieg ch³odziwa, podczas gdy w tych nowszych w tym miejscu s± za¶lepki. Da siê to przerabiaæ w obie strony na szczê¶cie.
Kompatybilno¶æ g³owic sprawdzisz przyk³±daj±c swoj± star± uszczelkê do g³owy która masz zamiar za³o¿yæ, reszta jest juz prosta.
marek1132 dziwne bo moja by³a 735 z 86r miala eml i asc chyba ze to bylo w opcji bo mam do wymiany uszczelke pod glowica i tak mozna cos zakabinowac zakladajac glowice z mniejsza komora spalania jak 9.1 to mialem tyle na wszystkich baniakach na niewyregolowanych zaworach
sz4l0ny czyli tam ida 2 takie metalowe rurki do chlodnicy jeszcze??