-
Filtr ATF zkrzyni biegów
Witam.
Pytanie brzmi czy filtr, ktory jest w skrzyni biegów trzeba wymieniac razem z olejem atf, czy mozna zastosowac metodę wiejską i po prostu wyczyscic filtr olejku? Słyszałem , ze ten filtr zbudowany jest w ten sposób, że w środku jest tylko metalowa siateczka, zadnych membran itd.
Jak mi doradzicie?
Kupiłem Mobil ATF Dextron 2.
-
Lepiej wymienić, filt powietrza czy kabinowy też niby można tylko przeczyścić, ale to nie to samo. Skrzynia jest tak delikatnym urządzeniem że nie warto oszczędzać kilka zł na filtrze oleju.
-
Niby tak, nie chodzi o koszt.
Chodzi o to, ze sa dwa rodzaje filtrow do tej skrzyni, jest z wypustką,szyjką małym kominkiem i jest drugi bez tego, niewiem jak zdiagnozowac ktory mam.patrylem po numerze VIN i mam skrzynie 4HP-22/EH
Nadal niewiem jak wrzucic fotki zebyscie mogli zobaczyc moja bunie ... :|
-
Jak już wymieniasz to wyjmij filtr i zobacz jaki masz, potem zamów poczekaj chwile na paczke i montuj :)
a co do zdjęć to fotosik.pl, klikasz "dodaj zdjęcie", następnie "przeglądaj", wybierasz zdjęcie które chcesz dodać(1szt), później zaznaczasz kwadracik przy tym zdjęciu i klikasz "wyślij". Jeżeli nie masz konta to musisz dodawać tym sposobem każde zdjęcie osobno.
-
-
chyba sie udało :)
Gdzie mogę wrzucic wiec ej zdjec?
w tym dziale chyba nie....
-
No ten temat nie jest dobry, przenieś je i dodaj nowe do tego działu i tematu gdzie się przedstawiłeś :)