-
Wariuje elektronika!
Witam
Panowie mam dziwny problem. Podczas odpalania standardowo wlacza sie telefon radio no chyba ze ktos je wczesniej wylaczyl, gasnie oswietlenie wnetrza natomiast ja mam taki problem ze nie dziala radio ogolnie komputer tzn navi, telewizor i wszystkie funkcje, nie dziala obc, oswietlenie wnetrza nie gasnie nie dziala tempomat i jeszcze pare pierdol. Moglbym pomyslec ze cos uleglo uszkodzeniu ale podczas jazdy nie zawsze ale czesto wszystko zaczyna dzialac. Co to moze byc ja bym postawil na wilgoc ale wole zapytac szpecow
-
Jak masz możliwość to podepnij pod kompa. To nam najwięcej powie
-
u mnie podobny problem powodowała kostka stacyjki (ignition switch). nie działała również tylna roleta, podświetlenie kierownicy, wywalało błąd poduszek. dodatkowo wszystko wariowało jak ruszałem osłoną przeciwsłoneczną nad głową kierowcy i pasażera. komputer nie wykrył błędu bo brak było komunikacji z modułami. w serwisie kazali zostawić samochód, że muszą po kolei wszystko sprawdzać. oczywiście koszt naprawy nieznany ze względu na niewiadomą usterkę i czas pracy.
wymieniłem samodzielnie część numer 2 http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...nition_switch/
koszt o ile pamiętam 120 zł
poszukaj w googlach hasła kostka stacyjki lub ignition switch, ignition switch removal
sprawdź czy masz podobne objawy jak na filmie http://www.youtube.com/watch?v=T7gMUrAvcIE
-
Też bym obstawiał na jakiś kontakt (lub brak kontaktu) przy stacyjce. Mówisz że w czasie jazdy wszystko zaczyna działać a to może świadczyć o jakimś wstrząsie i załapaniu kontaktu. Ale mogą być tylko zaśniedziałe styki - trzeba rozebrać i sprawdzić.
Pozdrawiam.
-
Witam Zauważylem dzisiaj kolejna ciekawą rzecz mianowicie kiedy nie dzialają te pasci to ciągle mi swieci swiatla stopu jak sie to naprawi gasna i dzialaja prawidlowo.
-
NA 100% kostka elektryczna stacyjki, wymień najszybciej jak się da, wymiana jest banalnie prosta, moja rada: poświęć się i kup sobie nową.
-
tylko nowa
nie zalecam kupować używanych części elektrycznych typu przekaźniki i styczniki, bo nie wiadomo ile popracują
-
Ok dzięki Panowie za poradę przy najbliższej okazji pojadę kupić ta kostkę. Jeszcze raz dzięki
Pozdrawiam