-
Premiera BMW spóźniona o 20 lat !!!
-
Jest bożyszczo piękna. Wielka szkoda, że tak potoczyły się jej losy.
-
No bardzo szkoda, miło by było oglądać dziś takie śmigające beemeczki :)
-
Śliczna jest. Gdzieś w internecie czytałem, że nie wypuścili jej bo nie chcieli zagrozić M3 convertible. Może coś w tym jest, ale chyba by nie stracili gdyby została wypuszczona.
-
Jeżeli wypuszczą taki model na sprzedaż, to myślę, że znajdzie się kupiec i to nie jeden. Zawsze można wyprodukować kilkanaście sztuk kolekcjonerskich ;)
-
Przyznam szczerze, że nigdy E34 nie podobało mi się, pomimo że E32 kocham ;)
Jednak te cabrio wygląda niesamowicie. Dwojga drzwi i otwarty dach daja na pewno sporo radości. Silnik oczywiście odpowiedni ;)
Wewnątrz spodziewam się, że komfort na wysokim poziomie, ponieważ fotele są takie jak w E31. A tam były boskie.
Szkoda, że BMW zrezygnowało z tego projektu. Na pewno mieli jakies powody. Nie raz inżynierowie z Monachium musieli odłożyc swoje projekty do szuflady :/
-
Chwilunia :D Mamy teraz szóstkę :]
-
naprawdę świetny projekt, szkoda że nie zadebiutował bo napewno znalazł by teraz uznanie u kolekcjonerów
-
Jak wielu tu obecnych, miałem e34 i wspominam je bardzo dobrze. Ten projekt jest pewnego rodzaju dopełnieniem dla serii sedan i touring w e34. Prezentuje się bardzo przyzwoicie, pomimo nienajmniejszego rozmiaru samochód jest zgrabny. Ale fakt istnienia serii 6 miał tu pewnie znaczenie (choć seria 6 pamięta dużo starsze czasy, i w okresie produkcji e34 ten segment był pusty).
-
Ładne to M5 cabrio...
W ogóle takie nieznane projekty same w sobie są b. ciekawe.
Dla mnie takim podobnym "odkryciem" był prototyp Corvette ZR-2 z 1989 z silnikiem 454 ci (≈ 7.4 L). Rozważano go jako prostszą alternatywę dla projektowanej właśnie ZR-1.
[LINK #1]
[LINK #2]
Niedawno poszedł na aukcji Barret-Jackson za bodajże $65,000 - w ramach "wyprzedaży" eksponatów GM niedługo przed bankructwem...