problem z turbina e38 740d
witam wszystkich. mam BMW 740d e38. samochod ma przejechane 90.000 na100% wszystko super fajnie jezdzi tylko przy 3tys. obrotow turbiny sie wylaczaja. bylem na koputerze i mechanik stwierdzil ze jedna z turbin jest do wymiany albo regeneracji. wyczyscil kolektory i cos tam jeszcze ze to moglo byc przyczyna ale niestety nic nie pomoglo... prosze o jakies rady co dalej z tym robic??? szukam tez dobrego mechanika w okolicach krakowa.z gory dzieki i pozdrawiam
Re: problem z turbina e38 740d
Cytat:
Zamieszczone przez pawel740
witam wszystkich. mam BMW 740d e38. samochod ma przejechane 90.000 na100% wszystko super fajnie jezdzi tylko przy 3tys. obrotow turbiny sie wylaczaja. bylem na koputerze i mechanik stwierdzil ze jedna z turbin jest do wymiany albo regeneracji. wyczyscil kolektory i cos tam jeszcze ze to moglo byc przyczyna ale niestety nic nie pomoglo... prosze o jakies rady co dalej z tym robic??? szukam tez dobrego mechanika w okolicach krakowa.z gory dzieki i pozdrawiam
Witam kolege, też mam 740d, temat już przerabiałem, prawdopodobienstwo uszkodzenia turbin jest małe, przy tym co opisujesz na 99% masz walnięty nastawnik TURBINY, rzecz niedostępna i nie osiągalna, nowa występuje tylko z turbiną w komplecie( jakieś 8500zł), tak się składa że jeden posiadam i turbiny w razie w też, napisz kontakt PRYWATNĄ WIADOMOŚC . Pomogę jak moge.