-
Witam/pytanie
Witam
mam pytanie co do tego autka http://otomoto.pl/bmw-728-bezwypadkowa-C10051428.html wiem ze "biedna" ale z opisu wyglada ze w stanie ok , chodzi mi bardziej o techniczna sprawe niz o wyposazenie -wyposazenie jak sie chce bardzo mozna troszke podokladac .
Moze ktoś sie juz spotkal z tym autkiem . Jstem w USA do 14 grudnia jak wroce musze miec juz autko . A gdzie mam prosic o pomoc jak nie u WAS:) tym bardziej ze nie moge jej zobaczyc na zywo .
dziekuje i prosze o opinie
pozdrawiam-Dominik
-
Cyga, ja bym jej nie kupował. Będziesz ją zaraz sprzedawał albo żałował, że nie kupiłeś czegoś z większym silnikiem i lepszym wyposarzeniem.
Ja też skóry nie miałem. To nie jest problem, teraz zakładam ją. Ale kurcze tamta beemka nic poprostu nie ma a jak będziesz chciał zrobić jakiś wypas to duuużo Cię wyniesie. Dlatego warto kupić auto odrazu z jakimś wypasem i najlepiej z silnikiem 4,4 w benzynie.
2.8 po mieście podobno nie dużo więcej od 4,4. Pozatym nawet dziesięć dwadzieścia zł różnicy na 100 km to aż tak dużo ?
Zobacz. Ta 7mka ma wypas niczym lanos a jak byś chciał wstawiać np:
Nawigację: około 4 tys. zł
Hydraulicznie otwieraną klapę to koszt coś koło 3 tysięcy.
Skóra to zazwyczaj około tysiąca zł (można trafić taniej) nie wiem jak to będzie z wsadzeniem elektrycznych foteli w miejsce manuali :razz:
Nie wiem nawet czy to ma klimatronic ?
I tak dobrze, że ma elektryczne szyby :D :D
Dodatkowe wyposarzanie auta wyjdzie Cie duużo więcej niż kupił byś jakąś inną z lepszym wyposarzeniem.
Wstrzymaj się i poszukaj coś lepszego ;) Kup taką 7mkę z której będziesz w 100% zadowolony
-
:)
szukam caly czas .....
Dziekuje za argumenty i za czas poswiecony dla mnie .
silnik 4,4 ciezka sprawa - jestem jeszcze troche na utrzymaniu rodzicow i musze tez liczyc sie z ich zdaniem .
ale bede cos myslal . ...
jak cos znajde pochwale sie:) najchetniej bym kupil jakies autko "forumowe" nawet z "wadami" jak jest to mozliwe w BMW ale z pewnej reki .
pozdrawiam i dziekuje
-
Witaj
Cytat:
Zamieszczone przez Cyga
silnik 4,4 cieżka sprawa
Jaka ciężka sprawa zależy od ciężkiej nogi
Zapewniam Ciebie ze silnik 4.4 pali tyle samo co 2.8
4.4 normalna jazda po mieście 11-12 Pb - świadek kolega Neuf 2.8
Pozdrawiam
-
Marcinek ma rację ... Sam się mocno zdziwiłem ostatnio ...
-
hm chciałbym zobaczyć jazdę tym 4,4 co pali 11-12 po mieście.
-
co za bzdury czytam, 4.4 pali tyle co 2.8, pewnie!!! i zaraz sprzedaz bo niema wypasu, a pewnie jak kupie zadbane auto to szybko sprzedawac bo brak np navi.... prosze niepiszcze takich postow bo naprawde smiech czytac, a tobie kolego radze kupic to co ci sie podoba, dziewczyny tez koledzy ci niewybierają.........
fakt bez hydraulicznej klapy nieda sie jezdzic
... a co jeszcze bez navi!!! trzeba wsadzic te 4tys zl i co z tego ze zwykla kieszonkowa navigacja z media za 400zl lepiej dziala,
-
Dziekuje za opinie -kazda-
poki co mam taki "problem" ze studjuje i auto bedzie na utrzymaniu moich rodzicow .
Nie moge szalec z 4.4
znalazlem na forum interesujace auto od Vitek_Słupsk - własciciel bardzo mi pomogl opisujac co w aucie "piszczy" za co jestem wdzieczny -naparwde ok właściciel .
wole kupic takie autko z forum niz "kryształka" nieznanego .
a przygode z 7dem wole zaczać powoli ....niz odrazu 4,4 silnik .Wydaje mi sie ze koszty serwisu beda duzo wieksze w 4,4 niz w 2800cm3 czy 3000cm3 niz 4400cm3. ale to jest moja opinia .
dziekuje jeszcze raz ze zainetresowanie tematem . Miejmy nadzieje ze na poczatku grudnia bede sie juz mogl "pochwalic" moja 7mka
pozdrawiam i dziekuje
-
A ja z kolei proponuję 2.8. Naprawdę dobry silnik, oszczędny, bardzo łatwy i tani w obsłudze. Nawet ewentualny gaz nie wyniesie Cię dużo. Piszesz otwarcie, że liczysz się z kasą - i OK. Nie kupuj silnika który pożre Cię z butami.
Czasami jeżdzę z Damiasem (2.8i) i dam jestem w szoku, że nadzwyczaj równo chodzi, dobrze ciągnie i mało pali
W jeszcze cięższym szoku byłem jadąc z Sylwekk (2.5 tds). Osiągi na zupełnie przyzwoitym poziomie a spalanie.... hmm sam miód. U mnie na LPG pali więcej (kasy/100km) niż tds.
Kłopot w tym, że musisz dobrze trafić
Kupisz, pojeździsz i za jakiś czas kupisz coś większego, silniejszego, lepiej wyposażonego. To naturalne
Życzę powodzenia w poszukiwaniach
P.s. Poszukiwania na forum, to naprawdę dobry pomysł
p.s.2 Ja póki co nie sprzedam swojej ;D
-
Odradzam ten samochód na sam fakt ze jest z komisu i maja swoj narzut lepiej poszukac czegos od wlasciciela za te same pieniadze bedzie mial moze cos bardziej ciekawego.Bez przesady z gadaniem ze 4.4 pozera z butami :D