Mam taki pomysł aby do mojego silniczka zakupić chip dinana tylko chcialbym móc w każdej chwili wrócić do serii. Więc czy jesli kupie chip pod b35 i zmontuje to z kompem od b30 to bedzie wszysko banglać?
Wersja do druku
Mam taki pomysł aby do mojego silniczka zakupić chip dinana tylko chcialbym móc w każdej chwili wrócić do serii. Więc czy jesli kupie chip pod b35 i zmontuje to z kompem od b30 to bedzie wszysko banglać?
Kolego super plan - Tylko używaj jakiegoś dekodera bo nie do końca rozumiem co piszesz ...Cytat:
Zamieszczone przez klocek22
Ty chcesz kręcić w 5er ?? To forum o innych autach i hmm moim zdaniem na 5er mają więcej wiedzy na takie tematy ...
Nie wiem jaki Klocek ma samochód ale pisząc b35 ma na myśli silnik 3,5 m30b35 a następnie b30 silnik 3,0 m30b30.
Neuf po prostu źle zrozumiałeś,ja wiem o co chce zapytać ale nie wiem czy komputer będzie taki sam i czy ten chip coś da(nawet w kompie od b35)
Kolego Neuf wiem ze to forum jest o serii 7. Jednak przeglądajac różne fora o tematyce BMW nie natknąłem sie na tyle informacji związanych z silnikiem m30b35<b30> co na forum 7er.
Ale skoro przeszkadza wam, że jest tutaj posiadacz serii 5 to sie wypisuje z tego forum nara!!!
Do kolegi Dzuda jeśli ja wiedziałbym że ten chip coś da to pakowałbym bo go do swojego kompa od m30b35, a tak jeśli kompy byłyby zamienne to ten chip wsadzic do kompa od m30b30 i do auta i wtedy zobaczyc co ten chip daje i czy w ogóle coś daje oczywiście na hamowni!
Kompy b30 i b35 są wymienne więc wkładaj chipa i jedź na hamownię,sam jestem ciekaw jaki będzie przyrost mocy.
komputery jednostek m30 w pojemnościach trzy i trzy i pół litra da się podmieniać ponoć jedyną różnicą jest odcięcie przy innych obrotach z tym że nie mam pewności w jakiej konfiguracji, nigdy nie było to dla mnie istotne
Myślę, że jeśli nawet odcinka jest w innym miejscu to i tak ten chip to zmieni. Więc czas dzwonić do USA do kolegi po tego wirusa. Ponoć w jego 7er z silnikiem m30b35 różnica jest oczywiście nie taka jaką deklaruje producent ale zawsze to coś!
Dinan to szanowana firma.. Mam kumpla co ma Setę 129KM w serii, co po pastylce, baranach i dolocie z m20b20 wypluła na hamowni 164KM. Ja miałem chip do b35 od Alpiny. Niestety nie zdążyłem shamować, bo silnik umarł, ale jazda była WYRAŹNIE lepsza!
zdarza się, nie tobie pierwszemuCytat:
Zamieszczone przez Kafarek
Nie mam pewności, czy pastylka była gwoździem do trumny motoru, czy zwykłym zbiegiem okoliczności. A Chip był oryginalny, z papierami itp... Nie dostępny powrzechnie na allegro czy ebay. Kondycja silnika nie była najlepsza, a usterce uległy pierścionki i tuleje cylindrów.. Stąd moje wahania co do winy programu...Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny