mam zmienione zaciski hamulcowe na sportowe brembo, nowiutkie tarcze klocki ate i podczas delikatnego hamowania hamulce piszcza jak w lokomotywie na dworcu
czy jest na to jakas rada, co sie tam dzieje, co zrobic zeby przestalo
Wersja do druku
mam zmienione zaciski hamulcowe na sportowe brembo, nowiutkie tarcze klocki ate i podczas delikatnego hamowania hamulce piszcza jak w lokomotywie na dworcu
czy jest na to jakas rada, co sie tam dzieje, co zrobic zeby przestalo
Piszczą to z reguły klocki. Albo się dotrą i przestaną albo nie przestaną :D Generalnie to klocki piszczą wtedy gdy odklei się od nich taka zewnętrzna blaszka, która prosto mówiąc służy właśnie do tego aby klocki nie piszczały ;)
częsty kłopot w ori klockach :razz:
Zdejmij klocki, odtłuść je dokładnie (również z tej strony od zacisku i tłoczka), pomaluj powierzchnie (NIE CIERNE!!) preparatem przeciw piskom (taki klej w sprayu) i załóż w jarzmo.
Problem w tym, że przy delikatnym hamowaniu, klocek drga i przez to piszczy. Przyklejenie go do zacisku i tłoczka przeważnie pomaga ;)
Przykra sprawa i nie tylko z klockami ori ...
Kiedyś klocki były z azbestem - w chwili obecnej dodawane są opiłki metalu ( nikt nie wie po co - chyba tylko aby wkurzać piskami) Na chwilę obecną nie polecam klocków Meyle - skubaństwo nawet w pudełku piszczy .
Jedyna rada to zrobić tak jak proponuje Sylwek7 ... Albo zrobić głośniej muzykę ...
Widzę że nie tylko ja mam ten problem wnerwiające jest piszczenie rozumiem w Calibrze czy jakimś Golfie ale w 7er :(
Mam podobnie - całe hamulce nowe - 4 tarcze oryginalne BMW i klocki textar takie jak na pierwszy montaż - i tak delikatnie popiskują - ale na szczęście delikatnie i tylko czasem i mnie nie drażnią ...
Wcześniej miałem klocki chyba lucasa - to była masakra .
Padłem na cyce ;D ;D ;D ;D ;DCytat:
Zamieszczone przez Neuf
---------------------------------
Ogólnie prawo ma piszczeć każdy klocek do póki się nie ułoży dobrze na tarczy w szczególności gdy te tarcze widzą już kolejne z rzędu klocki :)
Jak piszczenie po jakimś czasie nie ustanie to... to ja myślałem, że nie ma patentu ale chłopaki już go zdradzili :)
Genialne!!! Musze se to zapisac :D :D :DCytat:
Zamieszczone przez Neuf
A propo hebli to ostatnio poraz setny ogladalem Transporter i w scenie jak wyjezdzal e38 ze stacji bezynowej przyhamowal i tez mu zapiszczaly hamulce hehe Chyba na calym swiecie wiara ma z tym problem.