-
[mechanika] Błąd 62
Witam podpiolem sie dzisiaj pod komputer i wyskoczyl blad 62 "misfiring in several cylinders"
jaki czujnik czy sterownik czy cos jest odpowiedzialne za taki blad.
aha blad sie powiela skasuje go pojezdze troche i znowu wyskakuje na zimnym silnik troche kuleje i nie rowno chodzi czasem ciezko pali
-
nikt nie mial takiego przypadku
-
-
-
pojeździj kilka dni na benzynie (tylko i wyłącznie) i zobacz czy problem wystąpi ?
-
niestety jest na benzynie tak samo
-
a czy to nie chodzi o wypadający zapłon na siudmym cylindrze? Auto wtedy będzie kulało a komp notuje brak zapłony. Moze cewka ,fajka, świeca?
-
A skąd podejrzenie że akurat na siódmym? 8/
jak masz misfire i nierówno Ci chodzi to masz to samo (no moze nie to samo ale podobna sytuacja) jak ja i paru kolegow z forum.
poszukaj tematu "silnik drży na wolnych obrotach" - jest dosc swieży ;)
-
RockR z całym szacunkiem ale twój silnik ma słabą kompresje , a na 2 garach w ogole jej nie mam ten silnik nigdy nie będzie chodził równo , zrób jak kolega bitek-bitek teraz ma 16 na każdym garze i silnik to stół . będę szczery twój silnik jest w agonalnym stanie , nie długo będzie trup
-
RockR, nie tłumacz sobie drżenia silnika padnientym czujnikiem czy jakąś inną bzdetą za 5 zł.
Kompresja na poziomie 9-11 silnik złom.
Przeszedłem cały remont silnika, kompresja na każdym cylindrze 16 po remoncie, przed miałem po 10 na cylinder. Chcesz mieć dobry silnik to kup nowy albo wyremontuj. Od 2 dni jezdze autem i nie wiem co to znaczy drżenie silnika, zastanawiam sie tez czy sam silnik posiadam bo na wolnych obrotach wogole go nie slychac.