witam prawdopodobnie czeka mnie remont silnika;/ moja 7er bierze litr oleju na 300 km:/ kopci na niebiesko gdy ja odpalę z rana, w garażu są małe plamy po oleju gdy ja z rana wyprowadzam.....czeka mnie remont głowicy?? jakie są koszta??
Wersja do druku
witam prawdopodobnie czeka mnie remont silnika;/ moja 7er bierze litr oleju na 300 km:/ kopci na niebiesko gdy ja odpalę z rana, w garażu są małe plamy po oleju gdy ja z rana wyprowadzam.....czeka mnie remont głowicy?? jakie są koszta??
hmm remont silnika czy głowic ??
odmę zrobiłeś ?
hmm jak chcesz robić dół to jak zamierzasz zregenerować alusil? bo zjechany alusil nowe pierścienie nic nie dadzą
no właśnie nie sprawdzałem jeszcze odmy.....sprawdzałem dzisiaj ciśnienie i miała na każdym cylindrze po 11. Jeśli ciśnienie jest oki to może być to tylko odma??
stawiam na odme :)170 zl + robota. Poszukaj na forum jest jakas fotorelacja z wymiany.
Kolego jak Ci je tyle oleju to nie chce Cię zasmucać ale to nie odma, bynajmniej u mnie tak nie było, druga sprawa to jak Ci bierze olejek to może ci nawet zwiększać kompresję, ale ten temat to zostawiam już specjalistą.
U mnie wymiana pierścieni, popychaczy, uszczelniaczy zaworowych remont głowic + wałek rozrządu... no ale co się nie robi dla v8 :D
bitek-bitek
Ile zapłaciłeś za ten remont???
ale znając życie bitek vanosów nie zrobił bo funduszy pewnie zabrakło ;(
A u mnie przez odme na ok 350km z tym że 50km było w korku to spalił kanister 5litrowy oleju, w pewnych momentach gdy długo stał na wolnych obrotach to po ruszeniu nic za mną nie było widać.Odma kosztowała mnie jak dobrze pamiętam 160,00 zł i dwa wieczorki bo zdejmowałem cały kolektor, od półtora roku jest spokój.Cytat:
Zamieszczone przez bitek-bitek
Kompresja 11 to super jeszcze, jak trzyma ciśnienie to wątpie aby dół silnika był do roboty, raczej zastanawiał bym sie nad głowicami/zaworami hmm ale to tez obniżało by kompresje hmmm...
Vanos jednej głowicy został naprawiony, bo tylko jednej był zjechany.Cytat:
Zamieszczone przez NikosWariat