-
Problem sekwencja
Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem bmw 730. I mam nastepujacy problem z jazda na gazie wszystko jest niby dobrze ale jak chce pojechac szybciej czyli ponad 160km/h to na 4 i 5 biegu szarpie jakby brakowalo gazu. 1 2 3 idzie na maxa 4 i 5 szarpie. Po wymianie filtrow listew wtryskowych regolacja byla na wszystkie spoosby w czasie jazdy i nie tylko i problem nie ustaje. W czasie regolacji jest ok. Pojedze 2 dni i to samo. Instalacja omvl sekwencja. Mial ktos taki przypadek?
-
Jakie masz to 730? E65? E38? E32?
Napisz jaki masz reduktor, może jest za mały i nie wyrabia, albo jest źle zamontowany i przy wyższej prędkości gaz zamarza?
-
zakładam ze masz instalacje omvl dream
niestety reduktor omvl jest za słaby do twojej mocy silnika
na 95% tu leży przyczyna twoich problemów
-
Bmw 730 e38
A instalacja zgadza sie OMVL ale wiecej nic nie moge powiedziec kupilem juz auto z gazem gdzie byly listwy do wymiany. No i to zrobilem. Ale przed wymiana tego nie bylo jezdzil ok.
Ale c lepsze nie bylo zadnych filtrow nic. Gazownik wszystko zalozych filterki listwy wszytsko git no i nie wie co jest. O parowniku mowil ze cisnienie trzyma wiec ok. A moze to mapsenosr wadliwy i szwankuje.
Sam juz nie wiem.
-
A co do parownika to chyba nie jest za slaby bo jest do 250koni.
-
niestety producenci lubią się przechwalać z mocą deklarowanych reduktorów np reduktor w aucie wiktora jest do 380 koni wg producenta a z jego v12 się nie radzi
może wcześniej miałeś ustawione przełączanie na benzynę powyżej pewnych wartości obrotowych ?
-
Nie wiem mozliwe.W sumie instalacja byla zakladana w 2005 roku i parownik chyba od nowosci jest. Wiec bardzo mozliwe ze do wymiany czy regenracji nie wiem. Musze to sprawdzic.
-
hmm zawsze możesz podjechać do mnie to szybko stwierdzę co jest nie tak
-
Bardzo chetnie daj jakies namiary gg czy cos to sie zgadamy.
Pozdro
-
w jakim momencie masz to szarpanie na 4 i 5 biegu ? przy jakich obrotach ?
Ja miałem szarpanie na na 4 i 5 do ok 3tyś obr przez niesprawny układ zapłonowy ( 3 świece zalane olejem spod dekla ). - na PB chodził idealnie.
U mnie wcześniej ciśnienie sapadało do 0,5 - ale nie to było powodem szarpania - jak ciśnienie bardzo spadło to sie po prostu przełączał na PB...