[ pozostale] E38 750iL - awaryjność, koszty...
Jak już napisałem w innym temacie - noszę sięz zamiarem kuona E38 750iL...
Stąd kilka pytań z mojej strony:
1) jak jest z awaryjnością tych aut, silników.
2) Jakie sąkoszty eksploatacji (nie licząc benzyny)
3) Jakie spalanie (choć to akurat najmniej mnie interesuje, ale warto wiedzieć) ;)
4) Jaka kwotę powinienem przeznaczyć na zakup takiego autka... czy 30000 to odpowiednia kwota czy może jeszcze za mało?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)
Re: E38 750iL - awaryjność, koszty...
raczej nie do zajechania , ale jak będziesz jeździł bez oleju albo bez chłodzenia (np uszkodzony termostat) nie jest problemem zajeździć
2) Jakie są koszty eksploatacji (nie licząc benzyny)
wysokie świece + palce + kopułki + palec = majątek
3) Jakie spalanie (choć to akurat najmniej mnie interesuje, ale warto wiedzieć) ;)
tak jak w każdym ile wlejesz tyle spalisz nie problem jest zejść do 10 i spalić 70
4) Jaka kwotę powinienem przeznaczyć na zakup takiego autka... czy 30000 to odpowiednia kwota czy może jeszcze za mało?
za nie dobity model przedliftowy powinno starczyć
Tutaj znajdziesz więcej info na temat e38 750 v12
Re: E38 750iL - awaryjność, koszty...
Co z tego, że sam silnik jest bezawaryjny jak głupie uszczelki pod kolektory ssące to wydatek 2000 zł (czyli tyle ile średnio kosztują silniki na allegro). Do tego świec też jest sporo i wymiana kosztuje troszkę więcej niż w przypadku innych silników ;)
2) Jakie sąkoszty eksploatacji (nie licząc benzyny)
Tak samo wysokie jak w przypadku pozostałych wersji silnikowych E38. Tylko prace przy osprzęcie silnika bywają droższe.
Dowolne. Można zejść poniżej 10 (w mieście :D co prawda o 3 w nocy ale można) i można cały czas utrzymać na BC 39.5L/100km (więcej nie pokaże :P)
A jak chcesz zobaczyć jakie spalania notują użytkownicy to jest odpowiedni temat na forum (wpisz w wyszukiwarce RAPORT SPALANIA)
Z doświadczenia powiem, że wszystko zależy od tras, które pokonujesz i zatłoczenia na nich...
A to zależy czy chcesz kupić auto z początku czy z końca produkcji, oraz od tego czy będziesz chciał dobrze wyposażone czy dobrze wyposażone z gadżetami typu multimedialny podłokietnik tylny, tv w zagłówkach itp ;)