Koledzy czy ma ktoś z was może fotkę jak dokładnie wygląda dopływ powietrza ponieważ u mnie z puszki na dole nie ma nic a wydaję mi się że powinna być tam jakaś rura która doprowadza zimne powietrze.
Wersja do druku
Koledzy czy ma ktoś z was może fotkę jak dokładnie wygląda dopływ powietrza ponieważ u mnie z puszki na dole nie ma nic a wydaję mi się że powinna być tam jakaś rura która doprowadza zimne powietrze.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...ter_cartridge/
nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie ale u mnie brakowało elementu 11, i chyba o taki ci chodzi - sześćdziesiąt parę zł w aso.
zaczyna sie przed chłodnica, a konczy w filtrze.
no własnie być może i oto chodzi Tylko kolego nie działa mi ten link coś ..Cytat:
Zamieszczone przez wolowy
Dokładnie właśnie chodzi o część nr.11 a powiedzcie mi czy może to mieć (brak tego) znaczenie jakieś w pracy silnika ?Cytat:
Zamieszczone przez wolowy
w elementach dolotu powietrza wszystko ma znaczenie, nawet drobna nieszczelność robi różnice, jakim cudem brak wlotu do air boxa miałby nie robić?
He he tylko gdzie to teraz dostać najbliższe ASO BMW jest 150km...
ponoć można zamówić i wyślą pocztą, zadzwoń do najblizszego i sie dowiedz.
a daje ta czesć głownie to ze brane jest "zimne" powietrze z przed chłodnicy, które ma wieksza gestosc itp, znaczenia duzego nie ma bo i tak w przepływce jest czujnik temperatury który pomaga komputerowi dobrać skład mieszanki..
ale zawsze lepiej mieć tak jak fabryka każe ;)
u mnie nic sie nie zmieniło po założeniu tej czesci, no moze troche sie poprawiła praca, ale prawie nie zauważalnie..
Niestety, znaczenie ma i to niemałe, gorące powietrze zasysane przez silnik ma mniejszą gęstość, a co za tym idzie zmniejsza się współczynnik napełniania cylindrów, co obcina moc, oczywiście prawdą jest, ze czujnik temperatury powietrza dolotowego wprowadzi poprawkę, ale, jak pisałem, spowoduje to zmniejszenie mocy(odczuwalne), dlatego w silnikach doładowanych stosuje się intercoolery a w wolnossących szuka miejsca gdzie powietrze jest stosunkowo chłodne i w miare czyste i stamtąd je zasysa.
teoria o czujniku temp powietrza w przeplywce nie znajduje tu zastosowania - króciec przed airboxem ma być i tyle, znaczenie ma każdy parametr dolotu powietrza, tak samo jego średnica jak i długość która w tym przypadku nie jest zachowana