witam.Mam taki mały problem z bunia :( jadąc np na 2 biegu spokojnie powoli chcem przyszpieszyc to silnik ciagnie do 5tys potem chwile przymaula i dalej ciagnie az do odcięncia zapłonu>>>co moze byc nie tak kolega obstawia pompe paliwa ???
Wersja do druku
witam.Mam taki mały problem z bunia :( jadąc np na 2 biegu spokojnie powoli chcem przyszpieszyc to silnik ciagnie do 5tys potem chwile przymaula i dalej ciagnie az do odcięncia zapłonu>>>co moze byc nie tak kolega obstawia pompe paliwa ???
Miałem ten sam problem, prawie na każdym biegu kolo powyżej 5 tys. przymula u mnie to są wtryskiwacze. Zobacz może w tym kierunku. Może nie są jeszcze zbyt zasyfione i uda Ci się je oczyścić jakimś dodatkiem czyszczącym do paliwa
dodam ze wczesniej autko posiadało instalke gazową ale ja usunołem.
Primo - dobra instalacja (i właściwie dobrana do auta) spustoszenia nie narobi, więc ta refleksja...Cytat:
Zamieszczone przez miglanc153
Duo - skoro miałeś instalke LPG, to miałeś też tzw. odcięcie pompy paliwa?, albo jeździłeś (albo poprzedni właściciel) ciągle na rezerwie? - obie te rzeczy powoduja zalepianie się wtryskiwaczy, jak benzyna nie krąży po układzie, w dodatku od rezerwy pompa paliwa się zaciera.
pompę paliwa też sprawdź - powinna podawać ciśnieniem 3.bar
jak kupiłem bunie to tylko na lpg chodziła przepływka była rozwalona w mak a pompy ni było.nie jestep pewny czy mam właśćiwa przepływke tz.numer seryjny.
Rozumiem że masz silnik m30? - nie pamiętam nr przepływki, ale do tych silników i do 3.0 i do 3.5 pasuje ta sama przepływka - którą niestety ciężko jest znaleść. Ale jako rozwiązanie zastępcze - do m30 pasuje tez dobrze przepływka od opla omega/vectraA - stary typ, z silnika v6, trzeba ja tylko dobrze wyregulowac pod silnik m30.Cytat:
Zamieszczone przez miglanc153
tak.m30 przepływke dostarczył mi koleś z niemiec kąńcuwka nr to 017
a po numerze komputera sterującego nie da się jakość dojść numeru przepływki???
Zamiast pisać posty jeden pod drugim, użyj opcji Edytuj.