-
E38 4.4 v8 260 koni
Witam mam fuzy problem z bunia... Otóż jest problem z ładowaniem.. świeci sie kontrolka akumulatora na zapalonym i zgaszonym doladowuje aku jakies 0.1/0.2 v .. przy dłuższej jeździe czasem jest ok i znika konyrolka aczkolwiek dzisiaj po wylocie z autostrady auto sobie zgaslo zapalil sie abs ... I traci napiecie az do 10.40 co to moze być pomocy.. dodam aku dzis zmieniane z 74 na 100 dodam rowniez ze szczyty na altwrnatorze sa przyczerniale , dzis pasek zauwazylem ze byl luzny ale i tak nie trybi ...
Wysłane z mojego SM-F936B przy użyciu Tapatalka
-
Zamontowanie akumulatora o większej pojemności nic nie daje. Ma być tyle ile podaje producent auta. A z prądami jest tak, że nic nie czuć, nie słychać nie widać. Trzeba podpiąć miernik i pomierzyć różne parametry.
Pasek na alternatorze luźny? Czyżby napinacz uwalony, czy pasek już wiekowy?
Też mam silnik M62B44. Nie sprawdzałem ile ma KM, ale fabryka podaje, że 276.
-
Znaczy od początku może.. Auto jest od Belga ze Szwajcarii [emoji1787] to juz jest smieszna sprawa ... Inna sprawa ze mial to auto polski mechanik amator dlubator, ja tego nie wiedzialem , domyslam sie ze wybebeszyl mi moja niunie i wstawil tanie gowno, akko na 74.. wczoraj odebralem zamowiomy akku na 100
Wysłane z mojego SM-F936B przy użyciu Tapatalka
-
1. Luźny pasek/uszkodzony napinacz
2. Zaśniedziałe styki
3. Uszkodzony regulator napięcia w alternatorze
Sprawdzaj po kolei, inaczej przyczyny nie znajdziesz.
P.S. Zamiana na zbyt duży akumulator będzie miała negatywny wpływ na jago żywotność.