Witam panowie mianowicie mam problem z ogrzewanie w aucie nie dmucha ciepłym powietrzem, termostat nowy, pompa wody nowa, płyn nowy ( około 14 litrów), żadnych błędów nie ma
Wersja do druku
Witam panowie mianowicie mam problem z ogrzewanie w aucie nie dmucha ciepłym powietrzem, termostat nowy, pompa wody nowa, płyn nowy ( około 14 litrów), żadnych błędów nie ma
A nie masz błędu 9C76 - Auxillary water pump? To dodatkowa pompka wody i może powodować problemy z ogrzewaniem :)
Sprawdź lub najlepiej wymień elektrozawór ogrzewania.
Drugim problemem może być dodatkowa pompka układu ogrzewania lecz tutaj byłby błąd w sterowniku.
https://mertt.pl/wp-content/uploads/2023/02/P231-03.jpg
Nie wiem czy mam błąd w sterowniku bo nie podłączałem komputera.
Ostatnio miałem błąd 279c
U góry napisałeś ze niema błędów ....
Dostałeś wskazówki to teraz szukaj winowajcy.
Problemem może być także druga / dodatkowa pompa obiegu znajdująca się przy weba sto (jeżeli jest w aucie).
Wyraźnie napisałem ze ostatnio mialem błąd jak wyżej co nie znaczy że jest nadal. Webasta nie mam, równie dobrze mogę do tego zestawu założyć że nagrzewnica jest popsuta i kupić ja, elektrozawór i dodatkowa pompę wody i uznać temat za nieważny bo w zasadzie wszystko bym wymienił na nowe.
Ja wyraźnie widzę w pierwszym poście u samej góry na końcu zdania stwierdzenie "żadnych błędów nie ma".
Nie oczekuj ze na forum ktoś wystrzeli na odległość z prawidłową diagnozą.
Wszystkie najczęściej występujące problemy zostały opisane.
Teraz kolej na Ciebie ...
Ja też doskonale wiem co napisalem a napisałem w pierwszym poście że nie ma błędów a później że ostatnio miałem a nie ze mam, to co mogło się popsuć to doskonałe wiem, napisałem tu dlatego że może ktoś miał taki problem abym mógł coś z tych rzeczy wykluczy. Pozdrawiam
Jak by ktoś miał podobny problem to u mnie winowajcą okazała się dodatkowa pompa wody. Pozdrawiam