RINGI nic dodac nic ujac... Jak ktos zrobi tak sam prosze o zdjecia... :D
Wersja do druku
RINGI nic dodac nic ujac... Jak ktos zrobi tak sam prosze o zdjecia... :D
Troche tam sporo tych wyklejanek ale ogólnie efekt całkiem spoko. I robota też nie wydaje się specjalnie skomplikowana :)
ciekawe jak to będzie wyglądać jak będzie dłuższe ;)i czy to widać w dzień w ogóle
No ok,ale po co się z tym bawić skoro na allegro takie ringi są po parę zł...
Bo może zrobienie czegoś samemu i zaoszczędzenie paru złotych da komuś więcej satysfakcji niż zamontowanie gotowca ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
A w sumie to może nie być takie złe, nie trzeba stosować przetwornic. Są tu tylko diody które mogą paść ale to raczej żadkie zjawisko, więc usterkowość tego układu jest znikoma :)
Witam! Ja założyłem gotowca kupiłem na alledrogo od gościa z poznania efekt super .Pozdrawiam!
Na diodach nie uzyska się takiego efektu jak na wspomnianych CCFL opartych na przetwornicach...
No tak ale np CCFL nie założysz do e32.Tzn założysz ale efekt będzie marny przez szkło jakie jest w e32.Też bym chętnie takie założył.
i niestety przetwornice w CCFL sie topią i... w efekcie sie psują, mało tego, można stracić lampę (Olejus i Tristeza wiedzą coś na ten temat). Ja nie miałem ostrzejszych przygód z lampami ale przetwornice nie wytrzymywały i się topiły.. dla mnie najgorszy syf- szkoda bylo roboty... a diodowe fakt- kiepsko świecą, też zakładałem.. Także jak dla mnie to tylko kombinować z ori od innych modeli ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Przetwornice trzeba montować nie w osłonie lampy. W miejscu przez które przepływa powietrze. Anatol coś o tym wie :)