Witam! mam pytanie wie ktos jak najprosciej wyjac miske olejowa. Jechalem piaskowa droga i na srodku byl lekki garb mysle piasek a jednak nie!!!! Studzienka od wody miska pekla ale dziury nie ma. Spawac nowa co robic?
Wersja do druku
Witam! mam pytanie wie ktos jak najprosciej wyjac miske olejowa. Jechalem piaskowa droga i na srodku byl lekki garb mysle piasek a jednak nie!!!! Studzienka od wody miska pekla ale dziury nie ma. Spawac nowa co robic?
nowa, używaną.. kiedyś w e30 przywaliłem w krawężnik i po ściągnięciu miski olejowej (aluminiowej) mimo pęknięcia w okolicy korka spustowego było w środku widać pełno pęknięć tak jak by juz ze starości.. aluminium sie rozchodziło pękało.... Za dużo pracy żeby spawać zakładać a później po chwili patrzeć jak sączy się olej z innego miejsca... Kup nową pewnie cena w granicach 200pln albo używana ale w super stanie..
Jest trochę zabawy ale wszystko da się zrobić...wymieniałem u siebie uszczelkę miski jakiś czas temu.Pamiętaj, że musisz unieść silnik żeby miska przeszła nad ,,ławą'' zawieszenia i odkręcić WSZYSTKIE śruby w misce.
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...005&highlight=
Powodzonka ;)
Silnik trzeba uniesc niestety :/