-
Alternator.
Witam dawno mnie nie było ale... Mam dziwny problem ze swoim autkiem e65 745i. Podczas mrozu zjada mi prąd podczas jazdy. Opróżnia akumulator i jak zgaszę już nie odpalę. Wymieniony regulator napięcia sprawdzony alternator na stole. Akumulator dobry. Auto mam 9 lat i co roku to samo w zimie. Latem problem nie występuje. Wyglada tak jak by sie alternator nie wybudzał. Jaki sterownik za to odpowiada? Lub inny pomysł. Dzięki
-
A patrzyłeś w trakcie jazdy jak wygląda ładowanie z ukrytego menu w zegarach? To Ci może coś podpowiedzieć. Generalnie nie wiem czy tak to problemu nie będziesz musiał szukać w Power Module, on prawdopodobnie odpowiada za ładowanie.
-
Nie masz żadnych błędów? W E65 jest coś takiego jak czujnik temperatury akumulatora - to cienki podwójny kabelek który idzie z minusowej klemy (oczko) do Power module (2pinowa wtyczka). Kosztuje w ASO 270 zł... Ale, z tego co wiem jeśli jest uwalony to power module nie koryguje wartości ładowania o temperaturę - przyjmuje domyślną temperaturę 20 stopni. Ładowanie przy mrozach potrafi rosnąć nawet powyżej 15V...