-
błąd na silniku n73
Hej problem dotyczy bmw e65 760i pojawiły mi się 2 błędy P0373 usterka sporadyczna sygnału A wysokiej rozdzielczości o wartości odniesienia dla ustawienia i P0370 sygnał A wysokiej rozdzielczości o wartości odniesienia dla ustawienia położenia. Silnik po lekkim zagrzaniu, zaczyna gasnąć, czasami sam podnosi obroty podczas jazdy, po dodaniu gazu chwilowo go przydławia nieregularnie.Nie potrafię odnieś się do tych błędów.
-
-
Delphi interfejs silnik po remoncie wtryski cewki pompy filtru odmy cale uszczelnienie pierścienie panewki wszystko nowe zrobione już ładne parę tysięcy.
-
Kup sobie kabel USB-OBD, zainstaluj inpę i ISTĘ, i zrób diagnostykę istą
-
Dodam ze 2 bank wywalił od 7-12 wypadanie zapłonów.
-
Więc tak przełożyłem czujniki wałków na bankach i błędy się nie pojawiły sporo pojeździłem i było ok żadnego szarpania igła, później wpoiłem sądy przed katem i na wolnych trochę poszarpywał jak dodawałem gazu, na wyższych obrotach jest ok, check się nie zaświecił nie ma błędów. Z kont te poszarpywania?
-
Ech sam monolog, i jeszcze na dodatek znowu wywaliły te 2 błędy P0373, P0370 doradźcie coś majstry?
-
Przeciez cursor napisał co masz zrobić. W fusów ma wróżyć czy jak? Delphi to możesz podpiąć do golfa trójki... do póki nie odczytasz błędów np istą , to cały rok możesz prowadzić monolog.
-
Dobra dobra Dzuda, mam już tą całą impe i iste juto to spróbuje odpalić. dzisiaj przełożyłem sterowniki wtrysków i sterownik valvetronic pojeździłem i wyskoczył tylko błąd grzałki sądy bank 1 sąda 1 jak się dobrze zagrzała to jeździ zimna przygasa i dłużej trzeba kręcić.
-
Pomierzyłem napięcie na grzałkach sąd nie wskazują napięcia 12v, tylne 9v, przód 7,5v. na czerwono biały na plusie zwierając do masy miernikiem pokazuje 12v masa z dme brązowym zaniża napięcie. Jakie powinno być prawidłowe i czy ciągłe czy pulsuje?