-
Problem z kluczykiem
Witam, ostatnio okazało się, że mam problem z otwarciem drzwi kierowcy poprzez kluczyk, mianowicie nie da się przekręcić w lewo i prawo. Nie chciałbym połamać kluczyka dlatego proszę o radę. Czy miał ktoś podobny problem, ewentualnie jakieś porady jak się z tym uporać? Bagażnik można otworzyć bez problemu, poza tym auto otwieram zawsze z pilota, jednak w razie gdyby bateria padła wolę mieć możliwość otwarcia również z kluczyka :) Pozdrawiam
-
A działo to wcześniej? Są dwie opcje mianowicie albo ktoś wymienił wkładkę i klucz zwyczajnie nie pasuje albo zamek się zastał. Na to drugie zawsze na szybko robilem taki prosty patent,że brałem flaszkę oleju i i maczałem grot i w zamek i delikatnie rozruszalem zamek. Zapewne są jakieś specyfiki ale olej zawsze pod ręką [emoji16]
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
-
No właśnie tu pojawia się problem, bo nigdy wcześniej nie próbowałem otwierać przez kluczyk i nie wiem czy ktoś wcześniej wymieniał wkładkę czy nie :( kluczyk w zamku delikatnie się rusza, ale spróbuję Twojego sposobu
-
Niestety tak jest w wielu autach w których nie używa się zamków tylko zawsze otwiera z pilota. Zamka trzeba od czasu do czasu używać. Ja tak robię. Polecam ci kupić specjalny smar do zamków. Najpierw możesz użyć jakiegoś WD40 do oczyszczenia bo na pewno jest tam trochę rdzy, a potem użyj tego smaru i zamek powinien ruszyć.