-
Problem z komunikacją.
Witam miał ktoś może taki problem? Jedyne z czum mogę się połączyć to silnik, skrzynia, abs i poduszki. IKE ,GM, LCM, PDC itp. nie mogę się połączyć. Sprawdzone na inpie (100% działa), ncs(100% działa) i drugi kabel do bmw scanner (100% działa). Wiem że kable i programy działają bo sprawdzałem na innych bmw.
Witam miał ktoś może taki problem? Jedyne z czum mogę się połączyć to silnik, skrzynia, abs i poduszki. IKE ,GM, LCM, PDC itp. nie mogę się połączyć. Sprawdzone na inpie (100% działa), ncs(100% działa) i drugi kabel do bmw scanner (100% działa). Wiem że kable i programy działają bo sprawdzałem na innych bmw.
Tak brzmiał mój poprzedni post. Z tego co się dowiedziałem to często jest za to odpowiedzialny zepsuty licznik tak więc go wymieniłem ,ale sytuacja nie uległa zmianie.
Dodam ,że kable mają zmostkowane kanał 7 i 8
Ma ktoś jakiś pomysł? Bo powoli się poddaje.
-
Który rok produkcji?
Miałem kiedyś podobną sytuację w E53. Winowajcą okazał się licznik. Po wymianie możliwa była komunikacja z całym autem
-
94r. Licznik mam z pleckami.
-
mialem tak w e38 96 rok wymiana licznika z pleckami zalatwila sprawe
-
Wczoraj pożyczyłem na chwile licznik i nie pomogło (licznik również od v-ki)
-
Hej, miałem podobny problem w e39 4,4. Brak masy był bodajże. Gdzieś, w którymś temacie wrzuciłem rozpiskę które piny trzeba sprawdzić we wtyczce OBD.
edit:
Kolega mi napisał, że nie może znaleźć. Jego auto to przedlift, 3.0 V8 11.1994.
Na pierwszy rzut sprawdzamy napięcia we wtyczce OBD między pinami:
14 i 19
16 i 19
20 i 19
14 i masa (np z kielicha)
Napięcia maja oscylować w około 11/12V
Sprawdzamy także, przejścia między pinami a bezpiecznikami:
pin 4 - > bezpiecznik F40
pin 16 - > F22
pin 14 - > F109 (duży 80 amperowy bezpiecznik w bagażniku po prawej stronie)
-
Okrągłe złącze jest? To z resztą polączysz się przez nie