-
Pilot rocznik 2010
Witam, panowie czy pilot z roczników około 2010 taki jak z linka https://allegro.pl/oferta/bmw-e81-e8..._feed=aa34192d tylko mam komfortowy dostęp, jest wodoszczelny? Chodzi o to że przypadkiem został wyprany ale dowiedziałem się o tym po tygodniu jak był potrzebny i znalazłem w wyschniętych spodniach w suszarni, otworzyłem klapkę do baterii i pilot był suchy ale nie wiem czy już wysechł czy może nie namoknął. Na razie działa choć wiem co dzieje się z elektroniką po zalaniu, może trzeba go wypłukać w jakimś spirytusie czy coś, macie jakieś pomysły?
-
Myjka ultradźwiękowa moze ? Kiedyś kumpel tak mi zreanimowal telefon.
-
Uszczelki niby są, ale na wodoszczelność nie liczyłbym.
Ostatnio naprawiałem kluczyk z E89 bez comfort access(a więc klejony) i w środku było zielono.
Jak działa to tylko się cieszyć.
Ale może okazać się, że jak go wypłuczesz w alkoholu to przestanie działać.
Miałem tak ze wzmacniaczem z logic7 z E63. Okazało się, że wilgoć przewodziła w przelotce na płycie. Po umyciu już nie miało co przewodzić
W obu przypadkach(kluczyk z E89 i wzmacniacz z e63) udało się znaleźć problem i naprawić przelotki.
Może być też tak, że przestanie działać za kilka dni-tygodni jak korozja zniszczy jakiś obwód, a może być tak, że kompletnie nic mu nie jest
-
Właśnie obawiam się że za jakiś czas zrobi się zielono i padnie, dlatego pomyślałem o płukaniu. Z drugiej strony czy z zalanego pilota odparowała by woda w ciągu tygodnia? Da się go rozebrać nie niszcząc oprócz wieczka baterii?
-
Jak masz 2 piloty to jeżdz na tym 2 a ten wez wysusz np na kaloryferze czy ja wiem suszarka ale raczej darował bym sobie płukanie czymkolwiek bo poprawić nie poprawisz a spierd,,, możesz
-