-
E38 750 większe hamulce
Witam, zastanawiam sie ostatnio na tym czy jwst możliwość wrzuxenie większych hebli do e38 750..Szukam i szukam i nic ciekawego nie znalazłem dlatego też założyłem temat i będę bardzo wdzięczny za podpowiedź co i jak od czego itd.
Może ktoś z was robił taka operacje i może podrzucić jakies info. Bede wdzięczny.
Pytania po co i na co większe proszę sobie darować.
Zwyczajnie chialbym założyć cos większego i tyle.
Z góry dziękuję za pomoc.
-
Gdzieś kiedyś widziałem, że ktoś zrobił konwersję z M5 E39 ale gdzie to widziałem nie pamiętam. Może spróbuj zapytać tutaj: http://regenerujemy-zaciski.pl/ofert...y-bbk-adaptery Może zaproponują jakieś ciekawe rozwiązanie. Widać, że się bawią w takie rzeczy.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
p3xeon
Fajne ale jest jeden maly minus czyli cena
Nikt naprawdę nie próbował wrzucić większych tarcz itd np z innego modelu?
Słowik.. Napisałem do nich ale to co mi zaproponowali to koszt ok 10tys a to stanowczo za dużo
Bardziej chodziło mi o zaadoptowanie czegoś z innego modelu itd
Nie mowie że ma być nieiwelkim kosztem bo tak sie napewno nie da ale nie az takim.
-
A ty wogóle planujesz sam przód czy tył też? Ja na twoim miejscu poszukałbym zacisków z M5 E60. Zakładają takie zestawy do M5 E39 więc do E38 też podejdzie bez problemu. Pozostaje kwestia dorobienia adapterów. Ale to i tak musisz przygotować moim zdaniem kilka tysięcy bo takie 6 tłoczkowe zaciski nie są tanie, tarcze też, adaptery to też z 1.5k. A z resztą nie wiem na jak dużych tarczach ci zależy i jaki efekt chcesz osiągnąć bo tam już masz tarcze 374mm.