-
Potrzebuje Pomocy
Witam dzisiaj wymienialem akumulator po wymianie na nowy przestalo mi dzialac radio nie ma navigacji nawet nie mozna ustawic godziny
nie jestem ekspertem i nie wiem co mam zrobić podlaczylem komputer i wyskakuje blad 00FFF2 PRZERWANIE PIERSCIENIA MOST
CO robic pomocy
-
Masz przerwanie pętli MOST o ile dobrze rozumiem - musisz sprawdzić sobie, gdzie jest ona przerwana i tam szukać problemu, a przynajmniej ja tak bym zrobił. Podobny temat:
https://7er.pl/showthread.php/46688-...99tla-MOST-e65
Jesteś pewien, że nic dodatkowo nie zostało wypięte?
-
Nie tylko akumulator wymieniałem
-
Odłączyłem akumulator wziąłem odłączyłem wszystkie wtyczki tu gdzie są bezpieczniki i podłączyłem z powrotem potem akumulator i wszystko działa
Plexi36 dzięki za odpowiedz ale chyba jeszcze jestem za bardzo zielony na te wszystkie schematy i wogle ale pomału zaczynam się wszystkiego uczyć
-
Musiałeś coś delikatnie wypiąć - mi przy wymianie akumulatora przydarzyła się podobna sytuacja - obluzowałem jakąś wtyczkę i połowa funkcjonalności nie działała :)
-
może być też uszkodzone urządzenie - np. zmieniarka itp. - jest to układ światłowodowy szeregowy więc jeśli jest uszkodzone jedno urządzenie to wszystkie za nim nie działają. Najpierw posprawdzaj wtyczki światłowodowe czy są dobrze powpinane, jeśli są to kup pętlę światłowodu i wprowadzać w poszczególny układ eliminując dane urządzenie, np. zmieniarka, radio itp. Zobacz jeszcze w skrzynce bezpiecznikowej po stronie pasażera w schowku - tam powinna być taka pętla światłowodu wpięta w klapkę, to albo pożycz od kogoś takie coś na chwilę albo kup na np. Allegro i wpinaj w układ.