-
E65 SASL 9540 AirBag
Witam. BMW E66 wersja USA z poduszką na kolana kierowcy. Auto zgłasza błąd o nr 9540 w module SASL. Po usunięciu kontrolka nie znika i wraca . Czy ktoś jest w stanie mi rozszyfrować ten błąd ? Nie wiem już gdzie szukać . Dziękuję
Nie mogę wkleić obrazka dlatego podaję link. Przepraszam za utrudnienie
https://iv.pl/image/GrYfEqr
-
To błąd sumy kontrolnej w module.
Sprawdź VIN(można to zrobić w miejscu testu całego auta, pod klawiszem F3 bodajże) czy jest zgodny z pozostałymi modułami.
Następnie dokoduj moduł do auta
-
W piątek będę miał dostęp do auta więc sprawdzę to bo obecnie mnie nie ma. Czyli sprawdzić czy Vin tego modułu jest taki sam jak Vin auta. Inpą to ogarnąć tak? Jeśli nie będzie się zgadzał jak go zmienić ?
Jeśli natomiast już będzie się zgadzał to dopiero go zakodować za pomocą ncs ? Dziękuję za pomoc. Myslalem że to poducha ktoras wariuje..
-
W inpie da się włączyć wspólny test dla wszystkich modułu. Umożliwia odczyt wszystkich błędów(do tego większość go używa), ale pod klawiszem F3 lub F2 dostajemy listę modułów i m.in. numer VIN jaki jest w danym module.
W tym przypadku nawet VIN będzie zgodny, to bardzo możliwe że należy go zaprogramować/zaktualizować za pomocą WinKFP, a następnie dokodować. Co nie oznacza, że musi to rozwiązać problem