-
E38 jaki interfejs?
Chciałbym kupić interfejs który połączy się z moim e38 M62tu ale na allegro jest tego tyle że nie wiem który.. Moja 7 jest z końca 99r i posiada obd2 jak i okrągłe gniazdo pod maską. Czy zwykły interfejs z allegro pod obd2 i USB się połączy? Chciałbym mieć coś czym bym również dał radę wgrać nowy soft do skrzyni jak i silnika bo nigdy nic nie było aktualizowane.. Podpowie ktoś? Z góry dziękuję.
-
Poczytaj na forum, sporo tego było. Ja mam jakiś z allegro ale nie pamiętam sprzedawcy hmm. Ale myślę, że jak po prostu ktoś to sprzedaje razem z programem ISTA lu INPA to będzie dobry.
-
A da radę takim zwyklym zrobić aktualizacje softu silnika i skrzyni? Przejściówkę na okrągłe gniazdo też zamówić czy pójdzie wszystko z poziomu obd2?
-
W tym E38 działa większość interfejsów typu K-line, włącznie z kablami do VW.
Co do update sterownika silnika, to warto dołożyć do takiego, gdzie sprzedawca gwarantuje stabilność komunikacji.
Dawniej, pewne interfejsy sprzedawał Viaken, teraz zapewne liczba sprzedawców z dobrym interfejsem jest większa.
Ja od dawna kupuje od jednego z forumowiczów na Bmw-sport. Używam je w pracy i prywatnie i dają radę(od E38, po G11). Jedynie nie działają sterowniki wymagające linii L(np. sterowniki silnika V12 w E38), ale to problem wielu interfejsów usb-obd
-
Ok, dzięki za pomoc. Już zamówione :)