Witam co wybrac f01 750i z 2009 czy 740d jechalem obydwoma i 750 lepiej ciągnie ale co jest bardziej awaryjne moze mi ktos powiedzieć
Wersja do druku
Witam co wybrac f01 750i z 2009 czy 740d jechalem obydwoma i 750 lepiej ciągnie ale co jest bardziej awaryjne moze mi ktos powiedzieć
Nie polecam 750i . Silniki mają duzo awarii.
Palą olej w duzych ilosciach. Problem z tulejami cylindrów. Wtryskiwacze też awaryjne. Same grube problemy.
740d duze lepszy wybór.
Rozumiem a 740d dobra bedzie bo dziś bede takom oglondal
Po co pisać o czymś co słyszałem a nie doświadczyłem.Znasz historie tych uszkodzonych 750 ? Ja jakoś mam 4 lata i nic nie robię przy tym silniku.Silniki jak i wtryski po wymianie są dużo mniej awaryjne.
Jechalem 750 ale troche za duzo pali chyba 25 na sto w mieście ja odpuszcze a 740d dzis zobacze a co sprawdzić przy 740d zeby się nie wjebac na mine przyjacielu
miasto pali 19-20 a trasa 14-15.Nie wiem z kąd 25l się wzieło.Chyba ze ostra bardzo jazda albo korki.Nie bronie wcale 750 bo mam akurat na sprzedaż,ale przemyśl dobrze zakup.
Tamta co jezdzilem to palila tyle ale na 1 garze nie chodizla . Beta kumpla . Ile za swoja chcesz masz zdiecia
Ja sie borykałem co wybrać, 750 kusiło mocą a zniechęcało spalaniem (wyrosłem juz chyba z tego) oraz tym, że w każdej chwili musisz sie liczyć, ze ten motor umrze. Przeglądając WIELE ogłoszeń to WIELE razy widziałem wzmianki o wymianie silnika. Ale jest osobny dział o tym na forum, poszukaj to dużo się dowiesz.
Jak wybrałem 740xd, ale jak w tym motorze też musisz się liczyć że przy ok 200 tyś musisz wymienić rozrząd, bez dyskusji. pęka bez objawów. Mój latał jak szmata a nic nie było słychać.
ha ha ha a czemu nie napisałeś awarii tego tak zachwalanego przez ciebie motoru? Przecież ma ich od cholery tak samo?
Stronnicze wypowiedzi o d... potłuc zwłaszcza od kolesia co ma 9 postów na forum!
Dalej idąc o jakich wy 25l/100 w mieście mówicie- serio jechaliście kiedyś 750? Bo tak jak Jaro mówi mam wrażenie że piszecie o Yeti - każdy wie że jest a widziało niewielu?