-
Cze¶æ Wszystkim!
Cze¶æ!
Zawita³em na Waszym forum z wiadomych powodów...Tak marzy mi siê 7-ka, a konkretnie E38.
Od bardzo dawna marzê o klasyku. W koñcu przyszed³ czas, ¿e chyba bêdê móg³ zrealizowaæ swoje marzenie. Chêæ posiadania klasyka ma swój pocz±tek jeszcze na studiach. Wtedy praktycznie przez przypadek kupi³em mercedesa W124. Mia³ silnik 2,0D i automat, przez co przyspieszenie sprawdza³o siê raczej w kalendarzu. To tez mocno mnie do niego zniechêci³o, choæ by³ praktycznie w idealnym stanie. Wtedy natomiast stwierdzi³em, ¿e kiedy¶ sobie jeszcze kupiê takiego mercedesa, ale z mocniejszym silnikiem. Poszukiwania Klasyka zacz±³em w³a¶nie od Mercedesa, jednak mercedesów z czym¶ powy¿ej 2,3 jak na lekarstwo. Zacz±³em wiêc szukaæ innych kultowych aut, które mog± sprawiæ rado¶æ nie tylko z faktu posiadania, ale i z faktu wciskania peda³u gazu.
Bardziej sk³ania³em siê ku dostojnej limuzynie, która w elegancki sposób móg³bym siê poruszaæ w niedzielne popo³udnia. Pierwsza my¶l...BMW E38. Wizja eleganckiego pana w eleganckim dostojnym wozie z filmi Transporter idealnie pasowa³a do moich kryteriów. Poza tym Kultu temu autu chyba odmówiæ nie mo¿na.Stwierdzi³em, ¿e to jest to czego chcê, jednak potem przyszed³ zdrowy rozs±dek i my¶l, ¿e przecie¿ BMW (na tle innych marek) jest drogie w utrzymaniu i mnie pewnie nie bêdzie na nie staæ. By mnie trochê pocieszyæ kolega pokaza³ mi swoje auto.Wtedy us³ysza³em Audi A8 D2 z V8. My¶l by³a jedna... Musze mieæ V8 w dodatku to audi jest nawet ³adne :)
Niestety (albo stety) ogl±daj±c te audi na portalach og³oszeniowych stwierdzi³em, ¿e skoro to ma byæ moja pasja, moja przyjemno¶æ i zachcianka, to musi byæ takie auto na widok którego u¶miech sam siê bêdzie pojawia³, a nie takie które "te¿ jest fajne"...BMW E38, koniec kropka...koniecznie V8 :)
No i jestem tutaj, by siê czego¶ dowiedzieæ i staæ siê szczê¶liwym posiadaczem BMW w benzynowej wersji V8 :)
Tak jak wspomnia³em wy¿ej, Auto ma byæ autem "niedzielnym", u¿ywanym ¶rednio raz na tydzieñ. Bêdzie to trzecie auto w domu. Aktualnie Je¿d¿ê S³u¿bowym Focusem III "2014 1,6 TDCi, oraz ¿ona uje¿d¿a Octaviê III FL "2019 2,0 TSI.
Liczê na Wasze do¶wiadczenie, pomoc i skarbnice wiedzy w postaci tego forum.
-
Witamy
Takie przywitania to ja lubiê.
Te¿ mia³em W124, fajne auto, osi±gów nie by³o ale jaka wygoda :)
Powodzenia w poszukiwaniu 7er