-
Problem SKRZYNIA? PoMoCy
Witam was wskoczył mały problemik z moja e38 740 m60 5hp-30 auto zimne działa idealnie nie szarpie przy zmianie biegów Ale Auto rozgrzane szarpie delikatnie przy zmianie biegów a z zmiany z P na R aż gaśnie przerabiał ktoś taki temat ? może sprawa elektryczna olej jest na 100% pomóżcie z góry dziekuję.
Jest szansa że konwerter sie posypał?
-
Stan oleju sprawdzałeś? Wyrzuca jakieś błędy sterownik po podłączeniu interfejsu?
-
A jak zmieniasz z P na N i potem na R?
-
jest ok z d na r jest za duzy spadek mocy olej jest ok identyczny problem prezesław jak u ciebie
-
Właściwie, to za bardzo Ci nie pomogę. Problem mam chyba od samego początku. Szarpie przy pierwszej zmianie z D na R po trasie i potem wszystko płynnie. Przy szarpnięciu nie gaśnie. Auto kupiłem z przebiegiem 163 000 km i miało wymieniany olej w skrzyni książkowo przy 100 000 a drugą wymianę robiłem osobiście i potem regularnie, co 60 000 km. Teraz mam już prawie 300 000 km. Ktoś dawno temu poradził mi, żebym jak rozwiązać problem "Nic nie kombinuj, bo zepsujesz i się wykosztujesz". Po tych 130 000 km stwierdzam, że to było dobre rozwiązanie. Skrzynia chodzi cały czas tak samo, a wrzucając R czekam chwilę na N, żeby nie szarpało i to cała niedogodność.
-
A moze to nie wina skrzyni tylko złych obrotów silnika czyli czyt przepływka ? krokowy? jakis czujnik ?
-
zregeneruje konwerter mam jakiś błąd połączenia can w skrzyni w przyszłym tygodniu wjadę na warsztat czas rozebrać pół auta ;p
-
Ja bym jeszcze porozkminiał a nie od razy robił remont ;)
-
Proponuję sprawdzić stan płynu chłodniczego
-