-
Wymiana części progu
Panowie czy wymiana powiedzmy ćwiartki progu to aż takie halo? U mnie na wsi tj. w Stargardzie blacharze krzywią sie juz przez telefon nie widząc auta i szukają wymowek zeby sie tego nie podejmowac. Czy to az tak skomplikowana operacja? U mnie w miejscu gdzie podchodzi lewarek z tylu z prawej strony pękło właśnie to miejsce podnoszenia auta. Myslalem ze to pikuś dla kogos kto zyje z blacharki.
-
bo jest to pikuś
ostatnio w A klasie żony kolegi blacharz w dwa długie dni plus wieczory wyspawał nowe podłużnice z tyłu, progi oraz nadkola. Robił to sam, kolega tylko pomagał. Jak podjechałem zobaczyć po dwóch dniach to nie mogłem wyjść z podziwu.
wyspawał, a wcześniej mierzył, giął i ciął z blachy 1mm oraz 2mm. Nadkola i progi były gotowymi profilami.
no i wziął 600 PLN :)
ja próg wymieniałem w Dusterze w tamtym roku w ASO, goście również zrobili to z wielką klasą, a blacharka zajęła im parę godzin
jeżeli u Ciebie złamało podciąg będzie więcej roboty, ale jeżeli jest do czego spawać nie powinno być kłopotu
-
jak nie chcą tego robić - nie naciskaj, bo albo nie potrafią albo nie maja czasu = zrobią słabo....
-
No nie bede ich cisnął bo byc może jest jak mówisz. Mam migomat moze sam spróbuję Myślicie ze taki średnio rozwinięty da rade?
W wielu sprawach zwłaszcza mechanicznych ew. lakierniczych wspomagam sie filmikami z youtube itp ale czy taka operacja jest do zrobienia przez laika?
-
Panowie, naprawa progu wyszla mi pięknie :) tzn jak na moje zerowe umiejetnosci Samochod mozna teraz śmiało podnosić na lewarku Migomat z funkcja lutospawania robi cuda !!! :)
-
Kolego skąd wziąłeś progi ?
-
wysłałem ci na priva bo tu nie udalo mi sie odpowiedzieć
-
Cześć. Mógłbyś zdradzić skąd ogarnales progi. Bo u mnie z prawego tyłu zostało wspomnienie i lewarka nie podłożę. I też raczej sam chce to zrobić. Dzięki
Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka
-
Panowie z tego co widzę to nie ma reperaturek tylnich nadkoli ?
-
Oryginalne są.... tylko kogo stać (2-5k chyba/szt). :P
Czasem oryginalne są też do dostania na allegro (jak byłem zainteresowany to w zeszłym roku to widziałem 2 po 500-800zl).
Tak czy inaczej chyba warto ciąć z przed-liftów (lepsze zabezpieczenie antykorozyjne).