-
CHIP
Potrzebny chip do m30b35 po lekkich modach
-wałek dbilas 284 stopni
-korektory schmidmmana
-planowanie głowicy 0,6mm
-porting głowicy
-lekkie koło zamachowe od modelu bez dwumasa z 1986r
-przepływomierz od od M52B28
Jak by ktoś miał na kogoś jakiś namiar bym był wdzięczny
-
Ja mam pytanie tylko jedno...
Ale po co to? I tak większość auto z 2L dieslem wyrucha to bez mydła
-
no z 2l dieslem po tych wszystkich modach tak łatwo nie wyrucha a skoro tyle zmienił mechanicznie to faktycznie warto to zgrac programem ale nie chipem a konkret programem na hamowni sam jestem ciekaw ile takie M30 wypluje
-
Bagor robi jakieś chipy, ale on to z palca pisze. U mnie efekt nie wiem, był czy nie był. Fakt że automat, ale różnica taka że może się wydawało że to jest różnica bo była autosugestia, a może faktycznie była. Teraz jeszcze będe testował tego chipa właśnie z przepływką od M52B28 jakoś w tygodniu.
-
Robię to z dla siebie z ciekawości a nie po to żeby ścigać się z 2L dieslem podoba mi się poprostu ten silnik jego prostota itd. w garażu mam jeszcze e46 m3 także diesle mi nie straszne :) ma ktoś namiar na tego Pana Bagora?
-
Jeżeli podoba Ci się ten silnik, to zostaw jak jest. Przy zmianach, o których piszesz potrzebna jest zabawa z tym autem i jego wysterowaniem. Może znajdziesz kogoś, kto za jakieś 2-3 tysiące poświęci co najmniej kilka godzin na sensowne wystrojenie, które wrzuci 8,32 KM na wykres z hamowni (na życzenie może być i 30KM). Chcesz coś poczuć to zmień dyfer albo jak ktoś wyżej pisał kup 2.0D i zrób program.
-
Zbichu, przegapiłeś kilka informacji o sporej liczbie modyfikacji silnika. Mi goła przepływka z M52 urwała jakieś 0,3-0,4s do setki, a co dopiero takie kombo? Ten silnik ma duży potencjał.
-
Nie nie rób tego zostaw tak jak jest to 2-3 tys nie opłaca się kup sobie 2.0d typowu janusz
Nie każdy o tym wie ze ma duży potencjał albo nie chce wiedzieć
-
Typowy janusz to ktoś, kto uważa, że m30b35 ma wyjątkowy potencjał. Dziwi mnie, że ktoś chce niszczyć sympatycznego staruszka E32, który najlepiej prezentuje się w oryginale tylko po to by osiągnąć tak niewiele. Przechodziłem tę drogę prawie dwadzieścia lat wstecz i też zacząłem od adaptacji elektronicznej za pomocą adaptera własnej konstrukcji przepływomierza z M52 w miejsce klapowego... też byłem wtedy pełen entuzjazmu.
-
O, ktoś tu się fochnął. A może mamy pasję to tego starego klocka i chcemy go podtuczyć? Może to lubimy? Może chcemy mieć niepowtarzalne brzmienie w sumie największej rzędowej szóstki BMW (cywilnej) no i w sumie ablo największej, albo jednej z największych wśród całej konkurencji? Ten silnik ma swój niepowtarzalny klimat. Brzmienie, charakerystykę. Ja go bardzo lubię. Oczywiście, są lepsze, bardziej wydajne, szybsze, oszczędniejsze, ale ja chcę brnąć w ten. Ale nie, nie powinienem, tylko kupić 2.0d