http://motoryzacja.interia.pl/news/t...latkow,1296407
Brak słów..... na miejscu rodziców tych dzieciaków .. tak szczerze.. zabiłbym gnoja... zero litości ..
Seryjny morderca i tyle.
Wersja do druku
http://motoryzacja.interia.pl/news/t...latkow,1296407
Brak słów..... na miejscu rodziców tych dzieciaków .. tak szczerze.. zabiłbym gnoja... zero litości ..
Seryjny morderca i tyle.
Ja za prowadzenie pod wplywem alkocholu odbieral bym prawo jazdy dozywotnio oraz pojazd ktorym poruszal sie nietrzezwy kierowca ktory po sprzedazy na aukcji zasilil by kato leczenia ofiar wypadkow
Tragedia straszna :? Sprawce to przynajmniej na 15 lat do więzienia :faint:
Pytanie jakie mi się jeszcze nasuwa na myśl to co te dzieci robiły na dyskotece.O ile się nie mylę to w wieku 16lat byli w 3 klasie gimnazjum.No ale to już sprawa ich rodziców.
A kto z nas w wieku 16-tu lat nie chodził na dyskoteki ????? Ja właśnie wtedy chodziłem bo później już nie było jak i gdzie. I nie ma co winić za to młodzieży bo pewnie potańczyli pewnie i po piwie wypili ale to nie jest karane po prostu poszli się w sobotę pobawić a widać jak skończyli. Co do kierowcy to :razz: :shoot: Nie trawie pijanych za kółkiem i tyle.
Ja kolego absolutnie nie winię młodzieży.Źle mnie zrozumiałeś.To jest ewidentnie wina kierowcy za którą powinien ponieść poważne konsekwencje.Ja też wychodzę z złożenia że można się pobawić itd ale wszystko z umiarem a kierowcy z opla widocznie mu go zabrakło :faint:
Masakra...
Jak najbardziej ale przyjmijmy ugodnie że powyżej 0,5 promila aby nie było wątpliwości, że pijany był pijany i to solidnie i na pewno zasłużył na najwyższy wymiar kary. A nie jak ktoś z rządu wpadł wcześniej na taki pomysł gdzie za 2 piwa (0,011mg) miałbyś zatrzymany samochód :razz: na szczęście nie przeszło :)Cytat:
Zamieszczone przez mario7
A za takie coś za PiS stawiano zarzuty umyślnego spowodowania śmierci i wyroki nie kończyły się na 15 latach tylko zaczynało od 16! Co jest teraz, że prokuratorzy robią inaczej?! Fakt błąd rządu. Jarek zamiast pieprzyć i narzucać swoją politykę "nieoficjalnie" powinien skupić się nad tym aby wdrażać prawdziwe ustawy! Co na papierze to święte!
A dla mnie to gnoja powinni zlinczować w tym samym miejscu...
Wystarczy po dwóch piwach nie wsiadać za kółko a nikt samochodu nie zabierze....Proste
Szkoda że u nas nie można dać potrójnego dożywocia, bo coś takiego bym dał gościowi. Wsiadł do auta najeb*** jak działo, więc świadomie podjął ryzyko że może kogoś zabić. I jeszcze jego lasce dał z 15 lat za współudział że mu pozwoliła wsiąść do auta. Jakbyśmy mieli takie kary jak na zachodzie to ilośc pijanych kierowców zmienijszyła by się o jakieś 95%
Po prostu trzeba w końcu zacząć traktować pijanych kierowców jak potencjalnych moredców/zabójców.
Tak - to tak samo jakby poszedł na miasto trzymając w ręku odbezpieczoną broń, albo z granatem w ręku bez zawleczki. I stąd traktować takiego nie za spowodowanie wypadku, tylko za zabójstwo.
Niestety druga rzecz, to co w mediach pokazują, że ile to pijanych kierowców zatrzymali, jaki to sukces - no właśnie, jaki? Skoro drugie tyle albo i więcej bez konsekwencji jeździ po pijaku.
Osobiście znam nawet takich, co od lat jeździ po kielichu i się śmieje że go nie zatrzymali nigdy i się czuje bezkarny, aż pewnie kiedyś wyrządzi tragedię.
Tak samo znajomy moich rodziców - jednego dnia zachleje, że go nieprzytomnego niosą do domu, a następnego jedzie z rana autem. Ma jakieś domowe sposoby - miesza olej, surowe jajko i pare innych rzeczy i wypija taki syf. Jak go policja zatrzymała, to na dmuchaniu w balonik nic nie wykazało (szkoda że go do szpitala na krew nie wezmą, skoro w balonik chętnie dmuchnie), a na szkliste oczy tłumaczył że jako zmechanizowany rolnik sporo czasami spawa w swoim gospodarstwie.
I on się z tego śmieje - czuje się jak lord.
A taki smarkacz pokazuje przed kumplami jaki z niego kozak, co to nie on - myśli że stoi ponad prawem, aż stanie się tragedia.