Ko硂 zamachowe (dwumas)-regeneracja
Witam,
Jestem w trakcie naprawy skrzyni, gdy偶 synchronizatory prawdopodobnie s膮 ju偶 przytarte i mam pytanie czy ktos regenerowa艂 ko艂o zamachowe? Czy jest sens, czy warto?
Skrzynia zdj臋ta wi臋c robi臋 wszystko co wymaga naprawy, 偶eby p贸藕niej nie robi膰 dwa razy. Na dwumasie wida膰, 偶e ma nier贸wn膮 powierzchni臋, pr贸cz tego mechanik stwierdzi艂, 偶e jest naprawde w dobrym stanie.
R贸偶ne opinie kr膮偶膮 na temat regeneracji, chcia艂bym pozna膰 opinie kto ju偶 zak艂ada艂 takie regenerowane ko艂o, tarcz臋 sprz臋g艂a lub docisk.
Ok, widz臋, 偶e nikt nie wymienia艂 lub nie regenerowa艂 dwumasy. Ja r贸wniez si臋 nie zdecydowa艂em gdy poczyta艂em opinie o pewnej firmie do kt贸rej mia艂em wys艂a膰. Zakupi艂em nowy kpl. Lepiej od偶a艂owa膰 ni偶 p贸藕niej zrzuca膰 skrzynie, wydech i wa艂 drugi raz -:))
Tak na marginesie to Pan z owej firmy przed wysy艂k膮 opowiada艂 mi histori臋 nt regeneracji dwumasy przez prawie 30 min, a gdy zadzwoni艂em, 偶e rezygnuje i chc臋 z powrotem moje stare ko艂o to rozmowa nie trwa艂a 5s, ledwo us艂ysza艂em do widzenia. Kr贸tko m贸wi膮c potwierdzam opinie na temat regeneracji dwumasy -- jedyna firma kt贸ra chyba robi to dobrze to ArcelorMittal-:)))