-
Katalizator
Witam Potrzebuje Pomocy Porady Kogoś Kto To Już Przeżył
Wiem ze temat był już wałkowany setki razy i widze opcje szukaj lecz o co chodzi wysypał mi się katalizator m60b40 i teraz pytanie Strumiennica czy tłumik przelotowy :typing: bardzo dużo opini i niewiem co zrobić a jeździć się nie da!
z GÓRY dziekuję
-
Hej, mnie ostatnio również się posypał jeden, ale wyciałem oba. Na szybko potrzebowałem auta w trase i na razie same rurki. nic się nie dzieje . Nie jest głośniej.
Przegląd przechodzi normy jeśli auto przed czerwcem 1995.
Pozdr
-
zwykłe rury? a cos dalej? bedziesz działać czy to narazie takie "łatanie"?
-
W przypadku naszych silników nie trzeba w zasadzie nic działać. Są jakieś zamienniki katalizatorów w cenach 250-400 i miałem je w ręce.
Sondy są przed katalizatorami, więc błędów nie będziesz miał.
-
witam
ja kupiłem swoją już bez katów...
były wsadzone same rurki,a wiadomo,że V8 musi mieć kumulację spalin żeby to fajnie chodziło...
więc
zamiast rurek wsadziłem 2 pojedyńcze tłumiki w miejsce katów,środkowy tłumik wyciąłem i wstawiłem X-pipe,wyciąłem dwa końcowe tłumiki i wsadziłem ULTERA dwa przelotowe i teraz dopiero mogę powiedzieć,że o to mi chodziło.. trochę to trwało zanim na to wpadłem,ale się udało....
nie jest za głośno,ani za cicho...jest OK...a przy tym jest kumulacja w wydechu i fajnie jedzie...
a i byłem jeszcze wyprogramować sondy,nowe mapy,soft i teraz jest wszystko ustawione tak jakby nie było w ogóle katów,ani sond....ustawiona jest optymalna dawka paliwa...
pozdrawiam
-
norbi 883009929 kontakt pw
-
-
Mnie wspawali katalizator EU4 w oryginalną puchę. Po jednym na każdą stronę, choć typ twierdził, że ori jest po dwa bloki na stronę.
Zrobiłem to bo smród spalin z rury wydechowej przed montażem katów był nie do zniesienia. I nie chodzi mi o środowisko czy przeglądy tylko dlatego, że jak wracałem z garażu do domu to i prysznic nie pomagał. Auto w Pb.
-
Ja posiadam wycięte katy same puchy zostały i właśnie troche czuć jak się jedzie spaliny jak szyber otwarty to troche gorzej.. uklad szczelny itp..
czy montaż zamienników wogóle cos pomoże i czy auto będzie lepiej jęździło przy silniku m60b30 sonda tylko przed katem czy nic nie zmieni w dynamice auta ??
Który z tych katalizatorów byłby odpowiedni do mojego ??
http://e-tlumiki.pl/22-katalizatory-...#/silnik-_3000
-
Witam, ja również miałem u siebie oberwane katy, zamiast katów wspawałem X-pipe, wyciąłem środkowy tłumik wspawałem rury, i końcowe zastąpiłem 2x remus z kwasówki, miłe dla ucha, w środku cicho. Polecam