-
E38 740i kompressor
Cześć Kierownicy i Kierowniczki!
Niedawno stałem się posiadaczem ciekawego egzemplarza, jakim jest E38 740i z dołożonym Rotrex'em C30-94.
Sprzęt w zasadzie już ogarnięty po grubym serwisie, ale sen z powiek spędza mnie i mojemu mechanikowi zrobienie dolotu powietrza.
W miejscu seryjnego filtra jest wspawana chłodnica powietrza (tak mi się wydaje) - potwierdźcie proszę fachowym okiem, czy nie plotę bzdur.
Muszę gdzieś umieścić rurę dolotową z filtrem powietrza, a wyjście do tego mam na dole.
Ktoś doradzi coś mądrego? Jak to ugryźć i zrobić tak żeby miało ręce i nogi? Może znacie w okolicy Podlasia magików, którzy ogarniają takie tematy, to wtedy auto na lawetę i do fachowców!
Z góry dziękuję za podpowiedzi i możliwe rozwiązania.
https://drive.google.com/drive/folde...u2eRNTxuvUxb8a
-
kompresor w miejscu sprezarki klimy? ciekawe rozwiazanie. Montowalem i robilem od podstaw kilka wodnych IC i tak na oko to przy tym silniku to nie zabardzo widze tutaj jakas wydajnosc . Przekroje wezy z czynnikiem chlodzacym symboliczne, pompa tez pewnie dana z dodatkowego obiegu oem. . Chyba ze doladowanie 0.3 bara, to moze to dzialac. Hamowales to auto?
-
Obecnie jest na dużym serwisie. Będzie hamowane po zrobieniu wszystkiego.
Możesz polecić jakąś hamownię?
Niemiec coś przebąkiwał o 330 KM, ale póki nie zobaczę wyników to nie ma o czym gadać, ale fakt - auto jet szybkie.
-
Szanowni,
Czy możecie mi podpowiedzieć konkretnych ludzi, którzy zajmują się hamowaniem i mapowaniem BMW?
Najlepiej podlaskie/mazowieckie/lubeslkie/warmińsko-mazurskie.
-
Witam Białystok. Chętnie zobaczę to na żywo. Wtedy może lepiej coś się podpowie. Sprawdź ARTECH - robi chipy i strojenie. Zna się na BMW
-
Siema :)
Do końca tygodnia auto będzie już pewnie gotowe (mechanicznie, nie wizualnie), więc będzie można się gdzieś spotkać.
-
A kto Ci to teraz ogarnia?
-
W Białymstoku jest tylko jeden serwis BMW, który jest profesjonalny :)
Autotechnika BMW - Michała Dunaja - mechanika itd
PowerWeld Adriana Grochowskiego - doloty, spawanie alu i nierdzewki, chłodnice itd.
-
Oj, też im się fuckupy zdarzają - autotechnice. Osobiście to jeszcze nie korzystałem nigdy z ich usług.
-
Na dzień dzisiejszy auto mechanicznie w 100% ogarnięte. Idzie jak wściekłe :)
Muszę pomierzyć, ale wydaje mi się, że powinno być 0-100 w okolicach 6,0 sek.