-
M60b40 wyzionął ducha ;(
Witam. Mam problem z moim silnikiem po odpaleniu strasznie kopci i śmierdzi olejem z wydechu oraz po wykręceniu świecy na jednym z cylindrów jej końcówka jest cała zniszczona. Jaki macie na niego pomysł? Tłok urwał zawór oraz wyrządził te szkody? Raczej liczę się z wymianą silnika ponieważ już w chwili zakupu samochodu taki był plan ale z ciekawości zastanawia mnie co się mogło stać. Może ktoś miał podobny problem.
-
Moze zawór sie wypalił i odłamał kawałek bo gdyby urwało cala główkę to dziura w tłoku , cieżko powiedzieć to stało sie nagle czy były jakieś objawy wcześniej ?
-
Tego nie wiem bo taką już kupiłem. Próby odpalenia zaowocowały właśnie takim efektem. Ze względu na niski koszt silników uzywanych w porównaniu do remontu odrazu wyciagliśmy silnik z myślą o wstawieniu używki byle by szybko i w miarę tanio było autko do codziennej jazdy. W tym czasie plany na Bmw uległy zmianie. Ma być zrobiona dobrze a reszta w sumie większego znaczenia nie ma(czas i kasa). I właśnie teraz wpadł nam do głowy pomysł żeby jednak zobaczyć do tego silnika i ewentualnie próbować go ratować chociaż zdecydowanie wolę zadbany silnik na oryginale niż już po remoncie. Z zaworem może to być sprawa prawdopodobna bo od poprzedniego właściciela wiem, że któraś z głowic była robiona i może ktoś się nie przyłożył.
-
Poszukaj kogoś w okolicy z kamerą do inspekcji cylindra i zobacz co tam się dzieje. Choć z drugiej strony, skoro świeca jest od strony cylindra zniszczona (szkoda, że nie wrzuciłeś zdjęcia) to ja cudu bym się nie spodziewał ;)
-
Kamerki używam z Allegro za 50zl i średnica głowicy 5mm z led widać nawet na tuleji rysy jak są .
Szkoda tez ze nie znamy ciśnienia na cylindrach bo to tez ewentualnie przy decyzji remontu pomocne i istotne co tam trzeba jeszcze zrobić .
Remont silnika ja osobiście jestem zwolennikiem nawet jeśli wychodzi więcej niż używany , moze podzielę sie tym co ja na twoim miejscu zrobił :
-gdybym miał wyciągnięty z skrzynia to inspekcja kamerka czy coś w tym cylindrze zostało czy nie i co tam jest nie tak bo moze po prostu sama świeca sie rozleciała
Jeśli nic tam nie ma rozrusznik na krótko i sprawdzenie jak ciśnienie na cylindrach gdyby miał równe ciśnienie i w granicach normy to zrzucam głowice i właśnie co dalej wszystko zależy od tego co sie stało ..........
Po prawidłowo wykonanym remoncie jestem pewien co mam i ze bedzie jeździć !!!