-
zawór disa 735 e65
witam robiłem diagnoze live w moim bmw auto jest zamulone do 3tys/obr ,a powyzej jest juz ok zauważyłem ,ze parametry zaworu disa nie zmieniaja sie do 3tys.obr a pozniej tylko delikatnie 1,03-1,23 pytanie cz zawór disa w modelu n62 to jest numer 2 na rysunku https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/d...ssacy/vDL90471
-
Tak. To jest ewolucyjnie następca DISa. Sprawdź sobie jeszcze poprawność działania Vanosów i Valvetronica, bo one mają też duży wpływ na żwawość silnika.
-
własnie pracowały dobrze tylko dis do 3tys obr na rozgrzanym motorze powinien delikatnie pracowac, a tu nawet ruszyć sie nie chce
-
No to podmień i zobacz, czy jest lepiej. Te silniki powinny odczuwalnie mocniej ciągnąć od około 1500obr/min, a od 3000obr/min wgniatać w fotel.
-
no właśnie bo miałem okazję przejechać się też 735 e65 i lepiej szła niż moja szkoda ,ze nie mam mozliwości podmiany trzeba kupić używkę i zobaczyć czy jest efekt jak bedzie to nawet pomyslę nad nowym :) orientujesz sie czy jest możliwość wyciągniecia disa bez sciagania kolektora ssącego?
-
Może być ciężko.
Mam używkę DISy (razem z kolektorem) po moim poprzednim aucie, ale było podejrzenie, że silnik przez nią lekko falował. Mogę Ci ją sprzedać. Jak coś będzie nie tak, to mi ją odeślesz. Odezwij się na PW.
-
może ktoś pamięta jakie parametry powinien pokazywać ten zawór -nastawnik ?w przedziale obr/min