-
Jak otworzyc E65 pomocy
Witam. Wyciągałem akumulator żeby naładować, wcześniej zamknąłem auto centralnym i zamknąłem klapę elektryczną ręcznie. Jak się póżniej okazało kluczyk przy pilocie nie pasuje do zamka i mam problem z otworzeniem samochodu. Klapy teorytycznie nie zamknęła się do końca tylko na pół zamka tak jakby ale i tak nie da jej się otworzyć. Czy mógłby ktoś pomóc jak się do tego zabrać? Z góry dzięki za pomoc
-
Otwieraj drzwi kierowcy, maske podaj tam zasilanie i otwórz klape. Napisałes ze kluczyk nie pasuje tylko do klapy tak?
Jest jeszcze opcja ze zrywaniem blendy i szukaniem linki. Albo podaniem zasilania od dołu auta.
-
Auto zamknięte z centralnego.... a grot przy pilocie nie pasuje do zamka.... i w tym caly problem.... myslalem gdzies sie od spodu auta wpiac w przewody co idą od aku tylko nie wiem czy to zda egzamin....
-
No to masz problem cieżka sprawa
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
-
Jak ostatnio zatrzasnalem kluczyk to uznałem że najtańsza opcja będzie zbicie szyby kierowcy. Szybę kupiłem za 10zl +przesyłka na Allegro a wymiana to 2 godziny roboty
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
A nie kojażycie czy idą pod spodem kable plusowe od aku zeby gdzies sie w niego "wbić" i podać plusa a mase na auto? i otworzyc auto centralnym z pilota normalnie?
-
No masz kabel plusowy przy rozruszniku i altku. Jak zdejmiesz osłony od spodu to może coś wykombinujesz.
-
Otworz maske jak dobrze pokombinujesz to dasz rade przez nadkole kierowcy do linek do maski a wtedy aku podlaczysz i po problemie albo szyba do zbicia lub magik do otwierania
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
-
Dojście od spodu do dodatkowego plusa w okolicach prawego kielicha jest raczej niemożliwe, natomiast przewód plusowy rozrusznika jest doskonale widoczny od spodu. Rozcinanie osłony peszel przewodu "+" i kaleczenie jego izolacji bym odradzał. Może to spowodować późniejsze problemy.
Magicy od nieniszczącego otwierania zamków kasują około 300zł.
Pozdr.
-
Podnieś auto na lewarku z prawej strony.
Połóż się pod autem.
Jeśli trzeba to zdejmij matę pod silnikiem
Z prawej strony chłodnicy(wysoko) jest wtyczka wentylatora chłodnicy.
Jest tam stały plus zabezpieczony sporym bezpiecznikiem. Do otwarcia powinien wystarczyć
Czerwony to plus, brązowy minus