-
Klakson, sam trąbi
Cześć wszystkim,
bardzo lubię swoje 730, ale potrafi czasem wywijać takie numery, że ręce opadają. Otóż dzisiaj rano 6:00 wchodzę do auta wkładam kluczy i maja ukochana zaczyna sama trąbić na całego, uderzenia w kierownicę uspokajają ją jedynie na chwilę. Z uwagi na to, że nie mogłem na szybko dojść, który bezpiecznik odpowiada za klakson to na szybkości pozdejmowałem wtyczki z syren i tym samym nie mam wcale teraz sygnału. Miał ktoś może taki przypadek, co robić, na 99% to wina jakiś chyba styków w kierownicy. Jak to rozebrać? i co dalej? Z góry dzięki.
-
Witaj
Kiedyś przerabiałem taki sam problem ale w e46 powodem była luźna śrubka która jakimś cudem się wykręciła która robiła zwarcie - klakson oszalał tak jak u Ciebie. Ściągnąłem poduszkę przykręciłem śrubkę i wszystko wróciło do normy. Z boku kiery po lewej i prawej stronie masz miejsca na włożenie płaskiego lepiej śrubokrętu mniej więcej tak to wygląda. Nie wiem jak w e65 ale na bank podobna procedura ścigniecia poduszki.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=81141
-
Miałem to samo. Przyczyną była odlkejona taśma od styków klaksonu pod poduszką. Przyklejiłem i temat nie wrócił.