-
Klapa bagażnika e38
Witam. Mam problem z klap± bagażnika. Zamek w klapie nie działa. Nie można go wcale przekręcić. Bagażnik nie reaguje ani na przycisk w klapie ani na otwieranie z pilota. Jakby elektrykę w nim odcieło. Dodam że ok. tydzień wcze¶niej wymieniałem pod¶wietlenie tablicy rejestracyjnej (może to co¶ spowodowało). Czy istnieje jaka¶ opcja żeby go otworzyć czy trzeba odrazu szukać fachowca??
-
Gdzie¶ kiedy¶ czytałem, że jest opcja wywiercenia małej dziurki pod tablic± rejestracyjn± i tam widać ramię siłownika zamka. Osobi¶cie zanim bym spróbował wiercić, należało by sprawdzić w WDS jakie przewody id± do zamka, odszukać je w aucie i próbować na krótko. Rozumiem że przycisk w aucie na słupku obok nogi nie działa, jak również INPA nie jest w stanie "wywołać" otwarcia? Swoja drog± skoro wkładka w klapie się nie obraca (bo np. jest uszkodzona) zawsze można spróbować j± uszkodzić mocniej i wyłamać.
-
Przycisk w słupku działał ale teraz nie ma żadnej reakcji. Spróbuje jeszcze poszukać gdzie id± te przewody i z nimi pokombinować. Jak to nie pomoże będziemy wiercić dziurę pod tablic± i szukać siłownika. chyba że jaki¶ ¶lusarz jeszcze z zamkiem pomoże.
-
Jak zamek masz tak czy inaczej niesprawny, to w E38 można wzi±ć duży płaski ¶rubokręt, wbijasz go we wkładkę zamiast kluczyka i przekręcasz ¶rubokrętem jak kluczykiem. Przerabiali¶my temat na jednym z pierwszych zlotów, chyba w ¦lesinie jak po nocnej imprezie z %%% kto¶ sobie zatrzasn±ł kluczyki w bagażniku. Pomogło :)