-
Drgania /szarpanie
witam , od kilku dni borykam sie z dziwnym poszarpywaniem gdy jade w okolicach 30-70km/h w przedziale max do 2 tys obrotów.Mozliwe ze jak mocniej "depne" to takze to wystepuje ale cieżko wyczuc. Są to szarpniecia tak jakbym jechał po małych nierównosciach. Ktoś , coś ? 740il f02 2010r. 145 przebieg
-
Zapewne lockup zajechany. No moze zawor jest do wymiany ale raczej skrzynia bedzie do remontu. Nie byla za ostro palowana?
145tys to nie jest duzo na normalna jazde a przy wyscigowej to by sie zgadzalo. No ale najpierw to trzeba sprawdzic poziom oleju i bledy w sterowniku. Tak swoja droga to juz czas na wymiane samego oleju. ZF szacuje olej na 160tys.
-
Olej wymieniłem gdzies przy 110 tyś , róznie to bywało z pałowaniem. Ale głownie spokojna jazda. W przyszłym tyg idzie do warsztatu takze zobaczymy. Jakies jeszcze podpowiedzi co sprawdzic itp ? Jak napisalem wyzej to nie sa typowe szarpneicia tylko cos w stylu jakbym przejezdzał przez tzw "kangurki".
-
Diagnoza komputerowa silnika oraz skrzyni nieunikniona. Problem może być od strony silnika a skrzynia ma tylko przez to kłopot.
-
To raczej nie silnik. Jesli zmiana biegu jest plynna to trzeba szukac na blokadzie konwertera. Jesli nie, to moze byc wszystko od oleju do mechatroniki. Jaki olej byl zalany?
-
Skrzynia zmienia biegi idealnie , jedynie w tym przedziale km co napisalem wyzej wystepuje efekt "kangurka". Dzis znajomy wzial auto do ASO zeby sprawdzic i stwierdzili ze pada skrzynia. 0 błędów. W Poniedziałek jade oddac auto do Mariusza Ptaka takze zobaczymy co to bedzie. Ktos moze kiedys remontowal taka skrzynie ? Jakies przyblizone +- koszta?
-
Zależy co bedzie do wymiany. Cos miedzy 5 a 7tys.
Tylko remont z gwarancja. Nie kupuj używanej bo trafisz identyczną.
-
@Integron w 740i jest 6hp, to chyba trochę mniej powinno wyjść?
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
-
Nie sadze. Kompletny remont skrzyni w 530d z 2003r kosztowal 4800pln w świętokrzyskim.
Ostatecznie zalezy od zakresu remontu i samego zakladu.
Jak dobry to bedzie drogi.
-
W sumie z tego co kiedyś patrzyłem na cenniki to może i faktycznie. Jeden kosz to koszt około 1000pln. Doliczyć olej, nową misę, jakieś graty do mechatronika i robociznę, to faktycznie łatwo przekroczy się 5000pln.