Witam w ktorym miejscu znajduja sie odplywy wody z szyberdachu i podszybia.Chce przeczyscic rurki bo po deszczu wilgotny robi sie dywan od strony kierowcy pod pedalem gazu.
Wersja do druku
Witam w ktorym miejscu znajduja sie odplywy wody z szyberdachu i podszybia.Chce przeczyscic rurki bo po deszczu wilgotny robi sie dywan od strony kierowcy pod pedalem gazu.
Jeśli pod pedałem gazu mokro, to raczej bym obstawiał nieszczelna nagrzewnice, połączenia bądź odpływ z niej.
Prosto sprawdzić, jeśli jeździsz na płynie chłodniczym to palce będziesz miał tłuste po dotknięciu, poza tym możesz spróbować posmakować, płyn ma słodkawy smak :)
Odpływy z szyberdachu masz z przodu w samych narożnikach po otwarciu szyberdachu, idą wzdłuż słupków boczny do nadkola. Jeśli byś miał zatkany odpływ to byś miał całą mokrą podsufitkę wkoło szyberdachu.
Niech ktoś mnie poprawi, jeśli coś więcej wie.
Jakby miał dziurawą nagrzewnicę albo puszczały jej o-ringi to miałby mokro cały czas a nie po deszczu. Niemniej nie bedzie to sprawa szyberdachu, a raczej podszybia, bo Piciu dobrze wytłumaczył przebieg odpływu. Ściągnij wycieraczki i te plastikowe osłonki podszybia i tam poszukaj przyczyny. Zanim to jednak zrobisz to kup spinki do podszybia, bo na pewno je połamiesz przy ściąganiu (stary plastik kruszeje).
Przepraszam Tuczi, nie doczytałem ze po deszczu. Podszybie ma swoje odpływy, jak zdejmiesz plastik (podszybie) to tam sa dziury z przodu w zagłebieniu , ja kiedys użyłem drutu i butelki z wodą. Odpływy miałem zapchane przez liscie i inne dziadostwo.
Albo uszczelka miedzy zespolem nagrzewnicy a grodzia puszcze
To raczej woda,sprawdzalem jak bylo mokro nie byla tlusta i nie miala zapachu plynu,tylko zwykla woda.Spinki mam, kupilem kilkanascie sztuk na zapas bo sciagalem juz podszybie jak cos tam robilem.