Witam czy ktos powie mi dlaczego przycisk od klimy miga mi na zielono ? Dodam ze nie mam nabitej klimy gaz uciekł juz dawno temu ale nic nie migalo wcześniej.
Wersja do druku
Witam czy ktos powie mi dlaczego przycisk od klimy miga mi na zielono ? Dodam ze nie mam nabitej klimy gaz uciekł juz dawno temu ale nic nie migalo wcześniej.
Śmigasz F01 bez klimatyzacji? :D
To chyba nie wymaga głębokiego komentarza.
Jeśli chcesz sprzedać samochód z uszkodzona klimatyzacja tak żeby klient się nie kapnął to niestety masz problem.
Usterka zniknie jak wymienisz rozwalona chłodnicę i napełnisz układ czynnikiem.
Podjerzewam, że sama wymiana rozszczelnionego elementu nie pomoże i dodatkowo będzie potrzebna wymiana kompresora, z którego pewnie została sieczka
A kto tu o sprzedaży mowi w ogole. Nabijalem klime i po 3 tyg czynnik uciekl. Moze warto spróbować wpuscic preparat do łatania drobnych dziurek ? Uzywal ktos z was tego? Bo jeżeli 3tyg klima działała to musialy byc to male dziury
Sam jestem ciekaw czy istnieje taki preparat. Pewnie w serwisie będą wiedzieć.
Jak malo trzeba zaplacic za f01 zeby nie naprawic klimatyzacji chociazby w serwisie dedykowanym do klimy nie mowiac o ASO? 7er to nie Opel Astra na sznurek i tasme nie da rady:)
Ja pierdziele, auto za prawie 100 tyś, a nie można normalnie naprawić klimy... nabijasz azot z kontrastem, jeździsz kilka dni, wracasz do serwisu, świecą UV, znajdują wyciek, wymieniasz element i tyle :)
Panowie, trochę więcej konstruktywnej retoryki. Kolega napisał, że mruga mu kontrolka. Potem się przyznał, że ma nieszczelny układ, a Wy naskoczyliście na niego, jakby jakieś przestępstwo popełnił, a to jest tylko nienapełniony układ w jego samochodzie kupionym za jego pieniądze. Taka postawa powoduje, że ludzie zaczną niechętnie pytać się o jakiekolwiek usterki w swoich samochodach.