-
uszczelniacze n62
No i stało się. Jak stoje w korku przez chwile to po ruszeniu puszcza dymka dość dużego a jak nie dodaję gazu to co chwile puści małego ale trochę wstyd na światłach. Zauważyłęm to jakieś 2tyś km po wymianie oleju na 5w30 LM. Czy to oznacza że sprzedający dodał coś do oleju (ceramizer, moto doktor albo podobne) czy nowy olej nie ma tu znaczenia.
Możecie polecić kogoś kto wymieni uszczelniacze bez zdejmowania głowicy ze Szczecina lub okolic albo Warszawa i okolice. Ile czasu trwa wymiana?
Marcin
-
Wygląda na to ze ktoś coś dodał do oleju.
Gdybyś chciał to zrobić w warsztacie który ma duże doświadczenie przy silnikach N62 to zapraszam do Zgorzelca.
Czas naprawy to 2 dni robocze - przy okazji można usunąć parę innych problemów tego silnika.
Możesz do mnie od 2 czerwca dzwonić - 690 215 855.
Do 2 jestem osiągalny tylko pod mailem: sebastian@7er.pl
www.bmw-garage.pl
-
Koło Warszawy mogę polecić Klinikę BMW w Tomaszowie Mazowieckim. Kiedyś się dowiadywałem - koszt 3,5k metodą bez rozbebeszania silnika.
-
Sebek, mieszkam w Danii więc nie za bardzo mam do Zgorzelca po drodzę, ale może uda się połączyć to z krótkim urlopem w tej okolicy.
Raven dzięki za opinie, widziałem ich stronę ale nie znam nikogo kto tam naprawiał.
Biore te dwie opcje pod uwagę, ale moze jeszcze coś blisko szczecina?
-
Robiłem uszczelniacze w Klinice Bmw koło Opoczna rok temu. Cena 4 tys. Bez zdejmowania głowic. Zrobione od tamtej pory 25 tys i jest cacy.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
-
Klinika BMW z Opoczna to to samo co teraz w Tomaszowie - przenieśli się.
-
Pozwolę sobie odświeżyć. Jak aktualnie kształtują się ceny wymiany uszczelniaczy zaworowych bez ściągania głowic w N62?
W 750'tce będę chciał to zrobić - bardziej profilaktycznie.
-
Nadal ok. 4 tys. bez instalacji LPG.
-
Jakieś polecane zakłady które się w tym specjalizują w górnej części Polski? (Kuj-pom, pomorskie, warmińsko-mazurskie)
-
W większości silników n62 sprawę załatwia obniżenie temperatury cieczy chłodniczej. Dzieki zastosowaniu termostatu o otwarciu poniżej 90* uszczelniacze utrzymują jeszcze swoje parametry i nie ulegają ciśnieniu.
Wielu może nazwać to użyciem pół środków, ale jak działa a zarazem daje wiele innych plusów to trzeba...
Jak wiadomo obniżenie temperatury silnika pozytywnie wpływa na jego żywotność jak i na cały osprzęt ;)